REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos valstybinis dienraštis „SB. Belarus segodnia“ ketvirtadienį rašo, kad Alesio Beliackio teismo procesas parodys, ar žmogaus teisių gynėjai yra „kilnūs altruistai“, ar cinikai, „pavertę žmogaus teisių gynimo šūkius“ verslu.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia prezidento administracijos spaudos organas, žmogaus teisių gynimo centro „Vesna“ vadovo, kaltinamo mokesčių nemokėjimu, teismas „bus pamokomas“.

REKLAMA

„Daug žmonių Baltarusijoje tikisi aiškaus atsakymo į delikatų klausimą: ar daugelis iš tų, kurie prisistato kaip žmogaus teisių gynėjai, yra idėjos žmonės, kilnūs altruistai, ar jie taip pat kartais būna cinikai, pavertę abstrakčius žmogaus teisių gynimo šūkius konkrečiu verslu, duodančiu didelių dividendų?“ - rašo „SB“.

Anot leidinio, naudojantis A. Beliackio sąskaitomis Lenkijos ir Lietuvos bankuose „buvo varoma intensyvi veikla, kurios tikslas buvo nelegaliai “permesti„ į Baltarusiją dideles sumas“. „Pinigai buvo skirti tiems, kurie “nukentėjo dėl politinės veiklos„. Nekonkretūs tikslai atverdavo A. Beliackiui dideles galimybes“, - teigia laikraštis.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisių gynimo centro „Vesna“ vadovo A. Beliackio, kaltinamo vengimu mokėti mokesčius ir didelės žalos padarymu valstybei, teismo procesas prasidėjo trečiadienį. Pateikti jam kaltinimus įgalino tai, kad Lietuva ir Lenkija perdavė Baltarusijos valdžiai duomenis apie jo sąskaitas užsienio bankuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų