REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvusio FNTT vadovo Romualdo Boreikos milijonais domėjęsi prokurorai pasiduoda – tyrimas nutrauktas taip ir neišsiaiškinus, kaip jo šeimai pavyko pralobti. Premjeras bando priversti prokurorus tyrimą atnaujinti, skelbia LNK „Žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Dar pernai balandį premjero reikalavimu prokurorai ėmė narplioti Romualdo Boreikos mokesčių deklaracijas ir aiškintis jo žmonos prekybą nekilnojamuoju turtu. Abejonių kėlė ir tai, kad R. Boreika pats savo turto deklaracijas įslaptino. Paaiškėjo, kad R. Boreikos šeimos turtas parduotas septyniskart brangiau nei pirktas, o tai sukėlė įtarimų, kad taip galėjo būti legalizuotos neteisėtos pajamos.

REKLAMA

„Šis ikiteisminis tyrimas šiuo metu nutrauktas vadovaujantis BK, nenustačius jo veiksmuose kokių nors nusikaltimų požymių“, – teigia prokuroras Saulius Verseckas.

Po tokių atsakymų tyrimą inicijavusio premjero komanda suabejojo prokuroro kompetencija.

„Tas pats prokuroras S. Verseckas, tiria ir flyLAL'o bylą, kur, mano duomenimis, yra labai mažai surinkta įrodymų. Gerbiamas Verseckas tyrė ir vadinamąją afganistaniečių bylą kur buvo išgrobta 1,2mln. Lt. Ten irgi kažkokių didelių įrodymų nesurinkta. Labai keista, kad vienas ir tas pats prokuroras tiria tokias svarbias ir reikšmingas bylas. Neminiu Darbo partijos bylos, kur irgi tas pats prokuroras. Nenoriu pasakyt, kažkokių tiesmukiškų vertinimų, bet, manau, tokiam vienam prokurorui, tokios bylos per didelis krūvis“, – sako premjero patarėjas Gintaras Kalinauskas.

Premjeras prokurorus spaudžia toliau aiškintis, kaip Romualdas Boreika praturtėjo. Jis kreipėsi į generalinį prokurorą, kad šis pradėtų tyrimą dėl neteisėto praturtėjimo. Esą Boreikienė deklaravo, kad turtai įgyti iš 400 tūkstančių litų skolintų pinigų. Tačiau jos nurodyti skolintojai mokesčių inspekcijai neigė ką nors R. Boreikos sutuoktinei skolinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų