REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 21 metų Ričardas Berankis savaitgalį išvyksta į turą, kurio metu sieks sugrįžti į ATP reitingo šimtuką ir išvengti kitų metų pradžioje vyksiančio Didžiojo kirčio turnyro „Australian Open“ kvalifikacijos.

REKLAMA
REKLAMA

„Sveikata puiki – grįžęs pailsėjau. Dabar paskutinė treniruotė ir penktadienį išskrendame“, – ketvirtadienį Vilniuje prieš treniruotę kalbėjo R. Berankis. Su 505 taškais ATP reitinge 114-ą vietą užimančio stipriausio mūsų šalies tenisininko laukia trys „Challenger“ serijos turnyrai Ženevoje, Bratislavoje ir Helsinkyje.

REKLAMA

Šio turo pagrindinis tikslas – surinkti pakankamai taškų, kad Ričardas sugrįžtų į ATP reitingo šimtuką ir išvengtų „Australian Open“ turnyro kvalifikacijos varžybų. „Prireiks apie 190 taškų. Reiktų žaisti tris finalus arba vieną pusfinalį ir du finalus“, – teigė tenisininko treneris Remigijus Balžekas.


TOP 100 pasiekti nebus lengva

„Nuotaikos geros. Susikaupę ruošiamės, – tvirtino R. Berankis. – Paskutinis mėnuo man buvo tikrai neblogas: trys pusfinaliai, vienas aštuntfinalis ir vienas antras ratas. Pora pusfinalių pralaimėjau tik po atkaklios kovos.“

REKLAMA
REKLAMA

Teigiamai praėjusį mėnesį auklėtinio pasirodymus vertino ir treneris: „Du turnyrus galima buvo laimėti.Esu patenkintas pačiu žaidimu, bet rezultatas galėjo būti geresnis. Anot R. Balžeko, sugrįžti į TOP 100 lengva nebus.

„Dėl nugaros perpūtimo savaitę neturėjome jokių treniruočių ir ta sportinė formą negrįžta taip, kaip norėtųsi. Tačiau žinodami Ričardo charakterį ir užsispyrimą, tikime, kad galime tai padaryti. Kaip bus – matysime“, – komentavo jis.

Ričardas Berankis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Ričardas Berankis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kalėdinė dovana sirgaliams

Po paskutinio turnyro Suomijoje R. Berankis grįš į Lietuvą ir žais parodomąjį mačą su antruoju pagal pajėgumą Lietuvos tenisininku Laurynu Grigeliu (ATP 201). „Žmonės mus gražiai palaiko ir norisi jiems kažkaip padėkoti. Smagu, kad sutarėme su Laurynu ir sužaisime parodomąjį mačą“, – sakė R. Berankis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pats tvirtino, su L. Grigeliu mačo dar neteko žaisti, o per treniruotes susidurdavo dažnai. „Susitarimo nebus, galite būti ramūs. Bus viskas rimtai. Žmonėms turėtų patikti. Vyrai turi atiduoti duoklę Lietuvai. Šiais metais Daviso taurėje abu nežaidė, tai nors prieš Kalėdas žmonėms pasirodys. Bus įdomu“, – tikino R. Balžekas.

Treneris pasakojo, kad „Australian Open“ turnyrui šiais metais jie ruošis ne JAV, o Dubajuje. Po to R. Berankis į Lietuvą vėl grįš tik kitų metų balandį.

R. Balčekas ir R. Berankis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)R. Balžekas ir R. Berankis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų