REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tamsūs ratilai po akimis – rimtas grožio priešas, kurį sunku paslėpti net po storiausiu makiažo sluoksniu. Paskubėkite ieškoti būdų šios problemos pašalinimui ir džiaukitės skaidriu ir giliu žvilgsniu!  Kad galėtumėte nedelsiant imtis priemonių, visų pirma siūlome išsiaiškinti kokios akis varginančių patamsėjimų priežastys.

Tamsūs ratilai po akimis – rimtas grožio priešas, kurį sunku paslėpti net po storiausiu makiažo sluoksniu. Paskubėkite ieškoti būdų šios problemos pašalinimui ir džiaukitės skaidriu ir giliu žvilgsniu!  Kad galėtumėte nedelsiant imtis priemonių, visų pirma siūlome išsiaiškinti kokios akis varginančių patamsėjimų priežastys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paakių oda labai švelni ir plona, ji slepia stambias kraujagysles, pridengtas plonu poodinių riebalų ląstelių sluoksniu, kuris labai lengvai kaupia skystį. Kai riebalų ląstelių sluoksnis išnyksta, per ploną paakių odą tampa pastebimos kraujagyslės. To priežastys – paveldimumas, deguonies trūkumas, pažeista kraujotaka, sutrikusi kepenų veikla, poilsio trūkumas, stresas, rūkymas. Dėl priežasčių, susijusių su organizmo funkcionavimu siūlome kreiptis į gydytoją. Tamsius ratilus po akimis galima pašalinti pasinaudojus žmonių išbandytais, laiko patikrintais būdais.

REKLAMA

1. Svarbiausia yra atsikratyti žalingų įpročių ir pakankamai išsimiegoti, miegas turi trukti ne mažiau kaip 8 valandas. Jei nepailsėjote naktį, stenkitės miegui skirti bent valandėlę dieną.

2. Kambaryje, kuriame miegate negali būti per tvanku ir per karšta. Išvėdinkite jį. Užuolaidos turėtų būti tokios, per kurias įeitų kuo mažiau ankstyvos rytinės šviesos.

3. Pagalvė, ant kurios miegate turėtų būti maža ir plokščia, galite visai jos nenaudoti. Venkite prabudę trinti akis!

REKLAMA
REKLAMA

4. Per dieną išgerkite mažiausiai 10 stiklinių vandens, subalansuokite mitybą – mažinkite su maistu suvartojamą druskos kiekį, druska sulaiko skysčius organizme, o dėl jų patamsėja paakiai.

5. Vartokite vitaminus. Šiai problemai spręsti labiausiai padeda vitaminas K ir B12.

6. Po rytinio dušo pirštų pagalvėlėmis apie 2-3min. švelniai pamasažuokite odą aplink akis. Masažuokite nuo smilkinių, apatinio voko linija link tarpuakio. Po to uždėkite rodomuosius pirštus ant išorinių akių kampučių ir lengvai patempkite odą link smilkinių. Po to stipriai užmerkite akis, o po 6 sekundžių atpalaiduokite. Šią prosedūrą kartoti 10 kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Ant užmerktų akių uždėkite agurkų arba žalios bulvės griežinėlius ir ramiai pagulėkite 15 min. Šios daržovės panaikina patinimą ir turi šviesinimo savybę.

8. Paakius puikiai balina vaškė. Įvyniokite jos į medžiagos skiauteles ir palaikykite ant užmerktų akių 10min.

9. Antpilas iš juodosios arbatos. Jį pasigaminsite šaukštelį juodosios arbatos užpylę ketvirčiu stiklinės virinto vandens, palikę valandai ir perkošę. Pasigaminę kompresą užsidėkite ant akių ir palaikykite 10min. Procedūrą baikite kompresą suvilgę šaltu vandeniu. Po to ant vokų užtepkite kremo. Tam tinka ir juodosios arbatos paketėliai.

REKLAMA

10. Kraujotaką gerina agurko, kalendros ir grietinės kaukė. 2 arbatinius šaukštelius smulkintos kalendros ir agurko sumaišykite su šaukštu grietinės. Uždėkite šią kaukę ant akių vokų ir odos aplink akis, palaikykite 15min. Po procedūros nuplaukite veidą vėsiu vandeniu, patepkite odą aplink akis drėkinančiu kremu.

11. Pasiruoškite nuovirą iš rugiagėlių, petražolių ir ramunėlių. Išpilstykite jį į formelės ir užšaldykite. Akis uždenkite plonu audiniu ir uždėkite ant jų po ledo kubelį.

12. 3 valgomuosius šaukštus rugiagėlių žiedų užpilkite viena stikline verdančio vandens.  Po dviejų valandų perkoškite ir suvilgę vatos tamponus dėkite ant akių penkiolikai minučių.

REKLAMA

13. Prieš miegą 1 arbatinį šaukštelį šalavijo užpilkite 100ml verdančio vandens. Palaikykite uždengę 15min. Pusę atšaldykite šaldytuve, pusę pašildykite. Pašildytame skystyje suvilgykite vatos tamponėlius ir uždėkite ant akių. Po 10min uždėkite šaltą kompresą ir taip keiskite šiuos kompresus palaikydami po 10min.

14. Pamasažuokite paakius vitamino E milteliais. Pasigaminkite medaus ir kiaušinio baltymo mišinį ir juo nuvalykite vitamino miltelius.

15. Jei turite pakankamai laiko ir pinigų, kreipkitės į kosmetologą, kuris specialiu aparatu masažuos paakius, stimuliuos nereikalingų susikaupusių skysčių pašalinimą.

16. Visada kruopščiai pašalinkite visą makiažą. Stipriai netrinkite paakių odos, ji plona, linkusi raukšlėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų