REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milijardierius politikas Borisas Ivanišvilis pareiškė žiniasklaidai, kad jo kol kas neužregistruota partija sieks laimėti rinkimus ir inicijuoti apkaltą dabartiniam Gruzijos prezidentui Michailui Saakašviliui.

REKLAMA
REKLAMA

„Jei iki to laiko M. Saakašvilis neatsistatydins, mes svarstysime apkaltos galimybę“, – Tbilisyje teigė milijardierius. Jis taip pat papasakojo, kad jo partija dar nėra iki galo soformuota, todėl jos dalyvavimas Gruzijos politiniame gyvenime yra dar po klaustuku, tačiau jis įsitikinęs, kad iškovotų triuškinančią pergalę rinkimuose.

REKLAMA

„Saakašvilis negali laimėti rinkimų, jei jie bus sąžiningi ir laisvi“, – pridūrė B. Ivanišvilis.

Dabartinis prezidentas neseniai atėmė iš B. Ivanišvilio Gruzijos pilietybę, o tai reiškia, kad dabartinę valdžią kritikuojantis milijardierius, pagal Gruzijos įstatymus, negali dalyvauti šalies politikoje.

Tačiau B. Ivanišvilis pareiškė, kad pilietybės atėmimas buvo neteisėtas. Jo manymu, jei M. Saakašvilis neatšauks savo neleistino sprendimo, Gruzijos žmonės ir tarptautinė bendruomenė privers jį tai padaryti.

REKLAMA
REKLAMA

B. Ivanišvilis patikino, kad jis su savo komanda dirba ties kitais įmanomais politinės kovos scenarijais. Jo teigimu, partija egzistuos ir funkcionuos bet kokiomis sąlygomis, praneša RT.

Verslininkas taip pat papasakojo apie esminius būsimos partijos planus. Po pergalės B. Ivanišvilis žada konstitucinę reformą, sukursiančią nepriklausomų teismų sistemą. Be to, bus išlaisvinta žiniasklaida ir susidorota su elitistine korupcija. Partija taip pat sieks gerinti Gruzijos investicinį klimatą. Tai esą padėtų spręsti nedarbo klausimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

56 metųB.  Ivanišvilis gimė Gruzijoje, tačiau jau daugiau kaip 20 metų  gyvena Rusijoje. Žurnalas „Forbes“ teigia, kad B. Ivanišvilis užima 25 vietą turtingiausių Rusijos žmonių sąraše.

Apie savo ketinimus dalyvauti politikoje ir pašalinti iš valdžios M. Saakašvilį milijardierius pareiškė praeitą mėnesį. B. Ivanišvilis dabartinį Gruzijos prezidentą kaltina autoritarizmu ir siekiu išlikti valdžioje bet kokia kaina. Verslininkas pareiškė, kad parduoda savo verslą Rusijoje ir atsisakys Rusijos pilietybės (B. Ivanišvilis turėjo Gruzijos, Rusijos bei Prancūzijos pilietybes). Po šių pareiškimų Gruzija atėmė iš jo šalies pilietybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų