REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo grupė nagrinės galimybes keisti Valstybės tarnybos įstatymą, jame aiškiau apibrėžiant, kokiomis aplinkybėmis svarbūs valstybės pareigūnai gali ir kokiomis negali naudotis valstybiniu transportu.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė priėmė nutarimą, kad aukščiausi valstybės pareigūnai gali būti valstybiniu transportu vežiojami iš darbo į namus ir iš namų į darbą, tačiau šis nutarimas, nors ir reikalingas, yra tik dalinis, nesprendžiantis sisteminių problemų, trečiadienį žurnalistams po Vyriausybės pasitarimo sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

REKLAMA

Ministras pažymėjo, kad dabar naudojantis valstybės transportu pareigūnams dėl teisės aktų painumo dažnai kyla problemų derinant viešus ir privačius interesus, atsiranda terpė neūkiškumui ir lėšų švaistymui.

„Ar gali valstybės pareigūnas atvežti vaiką į darželį savo transportu, o nuo ten kad jį paimtų valstybinis transportas ir nuvežtų į darbą? Arba ar gali valstybės pareigūnas, važiuodamas į komandiruotę, sustoti prie parduotuvės ir nupirkti reprezentacinių dovanų žmogui, su kuriuo susitiks? Šiandien į šiuos klausimus atsakymų nėra, vėliau išsipučia didelės istorijos“ , - aiškino R. Šimašius.

Ministras teigė tikintis, kad sudaryta darbo grupė sugebės išspręsti šiuos klausimus iš esmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų