REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusią savaitę Vilniaus universitete Ekonomikos fakultete (VU EF) viešėjęs garsus ekonomistas iš Honkongo dr.Kui-Wai Li surengė viešą seminarą-diskusiją „Ekonomizmas ir Rytų Azijos plėtra“.

REKLAMA
REKLAMA

Ekonomistas seminare pabrėžė, kad Azijos sėkmingas ekonominis vystymasis – puiki patirtis, kurią galima plačiai taikyti visame pasaulyje. „Lietuva galėtų tapti centru, panašiu kaip kad Singapūras Azijoje. Juk Lietuva yra Europos centre: šiaurėje Skandinavijos šalys, rytuose Rusijos rinka, vakaruose – vėl daugybė rinkų. Galėtumėte visas šias rinkas apjungti ir tapti centru, kuriame būtų daugybė itin stiprių Europos rinkos specialistų, ekspertų“, - sakė dr.Kui-Wai Li.

REKLAMA

Kalbėdamas apie sėkmingą Honkongo ekonomikos plėtrą, ekonomistas akcentavo, kad vienas svarbiausių dalykų šalies stabilumas ir ilgametės strategijos turėjimas. Jei keičiantis politinei valdžiai, kinta ir ekonominė aplinka, įstatymai, strategija - šalis niekuomet nepritrauks didelio užsienio verslininkų susidomėjimo.

„Aišku, kalbant apie gyvenimą – pas mus atotrūkis tarp socialinių sluoksnių milžiniškas. Ieškodami  geresnio gyvenimo jaunuoliai iš kaimo keliasi gyventi į miestus, nes užtenka išvažiuoti už miestų ribų, kai pamatai visai kitokį kraštą. Beje, kalbant apie Honkongą, turime autonomiją, tačiau drauge esame ir Kinijos dalis, į kurią nuolat plūsta neišsilavinę kinai. Mes išsprendėme šių emigrantų problemą - neizoliavome jų, bet apmokėme ir pavertėme specialistais, kurie dar labiau prisideda prie ekonominės plėtros“, - pasakojo svečias.

Jis patarė verslininkams labiau susidomėti Kinija. Kinija – ne tik galinga eksportuotoja, iš kurios prekės plūsta į viso pasaulio šalis, tačiau drauge tai ir milžiniška rinka. Kinijoje sparčiai auga vidurinioji klasė, o drauge ir vartojimas, taigi Europos verslininkams dabar pats metas susimąstyti, ką jie galėtų pasiūlyti šiai milžiniškai rinka. Įsiveržus į daugiamilijoninę rinką lauktų neabejotina sėkmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų