REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kitą savaitę Vilniaus miesto pirmosios apylinkės teismas nuspręs kokią bausmę skirti Dariui Valiui, kuris pėsčiųjų perėjoje partrenkė moterį.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės Kelių policijos valdyba administracinės atsakomybės medžiagą teismui perdavė prieš savaitę.

REKLAMA

Ten nurodoma, jog Generalinis prokuroras Darius Valys pažeidė Kelių eismo taisykles nepraleisdamas nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje ėjusios 58 metų moters, kuriai medikai nustatė sumušimus.

Avarijos kaltininkui gresia bauda nuo 500 iki vieno tūkstančio litų bei teisės vairuoti netekimas iki dviejų metų.

Tyrimo duomenimis, D.Valio kraujyje alkoholio nerasta.

Spalio 19 dieną, skubėdamas į darbą nuosavu automobiliu „Volvo“ kurį pats vairavo, išsuko iš  gatvės, kurioje gyvena, ir tamsoje nepamatė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusios moters.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo slidu, tamsu ir lijo. Tikrai labai atsiprašau nukentėjusiosios, padėsiu kuo galėsiu“, – susirūpinęs kalbėjo D. Valys iškart po įvykio. Baimindamasis, jog moteriai lūžo kaulai, paskubėjo įteikti Prezidentei atsistatydinimo pareiškimą, tačiau jis nebuvo patenkintas paaiškėjus, jog  eismo įvykyje padaryti sužalojimai yra  nesunkūs.

Spaudos konferencijoje jis pareiškė, jog eismo įvykį, kur nukentėjo žmogus, jis padarė pirmą kartą.

Iškart po incidento susirūpinta Generalinio prokuroro saugumu, imta kalbėti, jog tokie aukšti pareigūnai kaip Generalinis prokuroras ir Generalinis policijos komisaras neturėtų vairuoti patys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šio įvykio Vyriausybė nutarimu suteikė teisę tarnybiniu automobiliu ir vairuotoju naudotis aukščiausių teisėsaugos institucijų vadovams.

„Šis įvykis paskatino keisti Vyriausybės nutarimą ir įtraukti aukščiausių teisėsaugos institucijų, taip pat aukščiausių ir aukštesniosios grandies teismų vadovus į sąrašą, jiems suteikiant teisę naudotis tarnybiniu automobiliu su vairuotoju. Ir taip išspręsti praėjusią savaitę buvusią problemą, nes tai visų pirma yra asmens saugumo klausimas“, –  portalui Balsas.lt sakė Ministro pirmininko tarnybos kancleris Deividas Matulionis.

Anot jo, tai nebus prievolė, o tik galimybė naudotis automobiliu. Važiuoti į darbą ir atgal namo turės teisę Generalinis prokuroras, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybės saugumo departamento, Policijos departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos, Aukščiausiojo, Konstitucinio teismų, taip pat apygardos teismų ir Vyriausiojo administracinio teismo vadovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų