REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik metus laiko teismuose nagrinėta byla dėl 14 nelegaliai dirbusių asmenų baigta – Alytaus bendrovės „Niky“ direktorius Vidmantas Kokarevas turės sumokėti 63 tūkstančių litų baudą. Tokią nutartį, patvirtinančią Alytaus rajono apylinkės teismo sprendimą, priėmė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai – viena didžiausių iškeltų bylų dėl nelegalaus darbo ir viena didžiausių skirtų baudų. Tikiuosi, kad ji apmalšins darbdavių norą pasipelnyti apvaginėjant valstybę ir savo darbuotojus bei taps sektinu pavyzdžiu kovojant su nelegaliu darbu“, – teigia Valstybinės darbo inspekcijos vadovas Vilius Mačiulaitis.

REKLAMA

Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnai 14 siuvėjų galimą nelegalų darbą nustatė praėjusių metų birželį, tikrindami, kaip įmonėje laikomasi darbo ir poilsio laiko režimo. Dėl šio fakto buvo iškelta administracinė byla, kurioje darbdaviui už kiekvieną nelegaliai dirbusį asmenį skirta po 4,5 tūkst. litų baudos. Tikintis išvengti griežtos sankcijos, šis teismo sprendimas buvo apskųstas, tačiau Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas savo galutine ir neskundžiama nutartimi baudą paliko galioti.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais Valstybinės darbo inspekcijos Alytaus skyrius surašė 26 protokolus dėl 56 nelegaliai dirbusių asmenų, teismai išnagrinėjo 21 bylą ir skyrė 172 500 litų baudų. Iš viso Lietuvoje teismams perduota 360 bylų dėl 614 asmenų galimai nelegalaus darbo. Iš jų išnagrinėtos 264, skirta per 770 tūkst. litų baudų.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse nustatyta, jog darbdaviui gresia bauda iki 10 tūkst. litų už kiekvieną nelegaliai įdarbintą asmenį. Įvertinti riziką turėtų ir patys darbuotojai – dirbdami nelegaliai jie neturi jokių socialinių garantijų, jų negina darbo įstatymai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų