REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi, kurie pavydėdavo Londone gyvenantiems draugams koncertų gausos, muzikinio gyvenimo įvairovės, nuo šiol gali džiaugtis – „Tamsta“ klubas pradeda naują renginių ciklą, kurio metu į Lietuvą atveš perspektyviausius, talentingiausius Londono atlikėjus. Jau lapkričio 4 d. šiame klube išvysime išskirtinį britų vokalistą Marlon Conton su projektu „Soul Liberation Funk“, kuriame dalyvauja ir bene geriausias Lietuvos būgnininkas Marijus Aleksa (Leon Somov&Jazzu, „Elektroninė operos fantazija XYZ“, kt.)

REKLAMA
REKLAMA

Tris metus Anglijoje gyvenantis ir muzikuojantis lietuvis pasakoja, kad Marlon'ą Conton'ą išgirdo vos atvykęs į Londoną, ir iki šiol jis yra vienas mėgstamiausių jo dainininkų: „Jis yra puikus vokalistas, turintis unikalų balso tembrą bei savitą stilių – kartą jį išgirdęs, tikrai su niekuo nesumaišysi. Techniškai pavadinčiau jį virtuozu, dėl to jis itin populiarus tarp muzikantų, o paprastam klausytojui jis labai šiltas ir įkvepiantis, nes spinduliuoja išskirtinę energiją“.

REKLAMA

Galima drąsiai teigti, kad Londone įmanoma rasti viską. Ten vyksta begalės koncertų, įvairių stilių atlikėjų susibūrimų, muzikantų improvizacijų gyvai scenoje, per savaitę galima išgirsti visų žemynų muziką – būtent tokį Londono „muzikinį šurmulį“ į „Tamsta“ klubo sceną tikisi perkelti organizatoriai.

„Pagrindinis mūsų tikslas yra įpūsti naujų vėjų ir paįvairinti Lietuvos muzikinį gyvenimą. Iš Londono atsivešime aukšto lygio muzikantus, atlikėjus, instrumentalistus, iš kurių bus galima daug ko pasimokyti. Dėl to sugalvojome ir dar vieną naujovę – renginio dieną, prieš koncertą, mūsų svečiai ves meistriškumo pamokas, kuriose galės dalyvauti kiekvienas norintis, tiek Lietuvos muzikantai, tiek paprasti žiūrovai. Marlon'as Conton'as bus pirmasis, iš kurio Lapkričio 4 dieną bus galima išmokti vokalo subtilybių. O pasimokyti tikrai yra ko – jis vadinamas vienu talentingiausių Soul, R&B, Funk, Lounge muzikos stilių atlikėjų“, – pasakoja vienas organizatorių, Brassbastardz muzikantas Aurimas Rimeikis.

„Aš noriu, kad visi, atėję i „Tamstą“  į mūsų koncertą pajustų tai, ką aš jaučiu, atėjęs į jam'ą ar open mic'ą Londone, kai koncertuoja tokie atlikėjai kaip Marlonas. Tuo metu apima kažkoks bendrumo ir gėrio jausmas, kai kūnu bėgioja šiurpuliukai ir norisi belsti į stalą, trypčioti kojomis ar linguoti į taktą. Kai visi aplinkui džiaugiasi muzika ir dalinasi džiaugsmu vieni su kitais. Mes čia, Londone, tai vadiname paprastai – „positive vibes“ (vertimas – pozityvūs virpesiai). Atėję į „Tamstą“ žmonės tikrai pajus tuos virpesius“,  - pasakoja Marijus Aleksa, ir priduria: „Kam važiuoti į Londoną – juk Londonas pas tave atvažiuoja“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų