REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė nemano, kad padėtis Graikijoje gali tiesiogiai veikti ekonominę situaciją Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl situacijos Graikijoje tiesiogiai Lietuvos situacija mažai gali blogėti, bet Lietuvos situaciją veikia situacija euro zonoje ir taip pat tarptautinėse finansų rinkose. Kuo ilgiau tęsis sumaištis, kuo ilgiau nebus aišku, kuo viskas baigsis, tuo didesnės yra su tuo susijusios rizikos. Skaičiais pasakyti, ką tai galėtų reikšti, manau, kad kol kas niekas nesiryžtų“, – trečiadienį žurnalistams sakė finansų ministrė I. Šimonytė, atsakydama į klausimą, kiek gali blogėti situacija Lietuvos ekonomikoje dėl padėties Graikijoje.

REKLAMA

Ministrės nuomone, sprendimu surengti referendumą kažkuria prasme Graikijos Vyriausybė nubraukia euro zonos viršūnių susitikimo rezultatą – „tai yra tą tokį galbūt įtampos nuslūgimą, kurį davė būtent euro zonos viršūnių sprendimai“.

„Dabar pasitikėjimą atkurti vėl bus labai sunku. (...) tai priklausys nuo euro zonos viršūnių ir nuo pačios Graikijos“, – sakė ministrė I. Šimonytė, trečiadienį dalyvavusi Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ELTA jau skelbė, Graikijos Vyriausybė palaikė šalies Premjero Giorgo Papandrėjo (Giorgos Papandreou) pasiūlymą rengti referendumą dėl naujojo Europos Sąjungos (ES) pagalbos priemonių paketo, skirto šalies skolų krizei išspręsti. Per skubiai surengtą posėdį Graikijos Premjeras pareiškė, jog referendumas „įtikins Graikijos partnerius, kad šalis griežtai laikosi euro zonos numatyto kurso“. Kartu G. Papandrėjas išsakė įsitikinimą, kad nestabilumas finansų rinkose, kurį sukėlė pranešimas apie referendumą, – tik trumpalaikis reiškinys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Analitikai teigia, kad referendumas gali sutrukdyti platesnio masto susitarimui dėl skolų euro zonoje krizės. Pasak jų, referendumas leistų G. Papandrėjo Vyriausybei perleisti atsakomybę už šalies ateitį Graikijos visuomenei.

Apklausų duomenimis, dauguma graikų yra prieš griežtas taupymo priemones numatantį planą.

Euro zonos valstybių lyderiai praėjusią savaitę sutarė dėl 100 mlrd. eurų paskolos Atėnams ir 50 proc. Graikijos skolos nurašymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų