REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neįprastą šeimyninę kontrabandos istoriją tenka aiškintis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės pareigūnams.

REKLAMA
REKLAMA

Iš pradžių Šalčininkų rajone gyvenanti močiutė pareigūnams įskundė du savo anūkus, esą slepiančius kontrabandines cigaretes. Pradėjus aiškintis įvykio aplinkybes, vienas anūkų, manoma, keršydamas, pasieniečiams įdavė savo senelę.

REKLAMA

Antradienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos budėtojai gavo informaciją iš policijos pareigūnų, kad į juos telefonu kreipėsi 70-metė. Ji pranešė, kad vienoje Šalčininkų rajono Padvarių kaimo sodybų du jos anūkai, 22 ir 23 metų, slepia kontrabandines cigaretes.

Į nurodytą sodybą, esančią maždaug už 3 km nuo sienos su Baltarusija, nuvyko bendras pasieniečių ir policininkų ekipažas. Pareigūnai čia išties aptiko nelegaliai į Lietuvą atgabentų rūkalų– malkinėje rasta 20 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ ir „Prima“ su baltarusiškomis ir rusiškomis banderolėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Sodyboje buvo ir abu anūkai, ir jų močiutė, kuriuos tyrimą dėl kontrabandinių rūkalų pradėję pasieniečiai apklausė.

Šioje istorijoje netrukus sulaukta ir kerštu kvepiančio tęsinio. Naktį iš antradienio į trečiadienį į G. Žagunio užkardą pėsčiomis atėjo vienas iš anūkų, 23 metų Šalčininkų rajono gyventojas.

Įpykęs kaimietis pasieniečiams pranešė, kad jo močiutė tame pačiame name irgi slepia kontrabandinius rūkalus. Į minėtą Padvarių kaimą VSAT pareigūnams teko nuvykti antrą kartą.

Sodybon įžengusiems pasieniečiams kartu iš užkardos atvykęs anūkas nurodė, kad jo senelė cigaretes slepia namo palėpėje. Į ją užlipęs vyras pats žemyn numetė 4 rūkalų dėžes, iš viso 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital“ ir „Minsk Superslims 5“ su baltarusiškomis banderolėmis.

VSAT pareigūnai dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių laikymo pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurio metu aiškinsis, ar rūkalus malkinėje tikrai slėpė močiutės įskųsti anūkai.

Pačiai močiutei, pasitvirtinus faktui, kad ji mažesnį rūkalų kiekį slėpė palėpėje, grėstų administracinė bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų