REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Valstijų federalinis tyrimų biuras (FTB) susidomėjo vienos stambiausių JAV biržos brokerių įmonių „MF Global“ bankrotu. Išvakarėse įmonė kreipėsi į Niujorko valstijos teismą, prašydama iškelti bankroto bylą ir apsaugoti nuo kreditorių, pranešė „The Wall Stereet Jorunal“ (WSJ).

REKLAMA
REKLAMA

WSJ duomenimis, FTB ketina išsiaiškinti, ar nedingo lėšos iš „MF Global“ klientų sąskaitų. Be FTB, kompanijos bankroto tyrimą atlieka JAV prekybą ateities sandoriais žaliavų rinkose prižiūrinti komisija (angl. - Co"mmodity Futures Trading Commission, CFTC).

REKLAMA

Laikraščio šaltiniai tvirtina, kad „MF Global“ bankrotas sudomino FTB po patikrinimo, atlikto dar prieš įmonei pasiskelbiant apie savo nemokumą. Kaip rašo WSJ, auditoriai rado rimtų neatitikimų „MF Global“ akcijų portfeliuose, vertinamų „šimtais milijardų dolerių“.

Vakarų žiniasklaida jau praminė „MF Global“ pirmąja naujosios krizės auka„, primindama, kad 2008 m. krizę išprovokavo JAV investicinio banko „Lehman Bothers“ bankrotas.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbiama, kad „MF Global“ sužlugdė nuostoliai, patirti dėl investicijų į sunkumų drebinamų euro zonos šalių obligacijas. Kompanija gali prarasti per 6 mlrd. dolerių. Bendra kompanijos skola siekė 39,7 mlrd. dolerių, turtas - 41 mlrd. dolerių. „MF Global Finance USA“, kuri taip pat kreipėsi į bankrotų teismą, pastebėjo, kad jos skola sudaro 50 mlrd. JAV dolerių, o turtas - 500 mln. JAV dolerių.

Stambiausi MF akcininkai - fondai „Pyramis Global Advisors“ (8,4 proc. akcijų) ir „RS Investments“ (7,8 proc. akcijų).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų