REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiau­lių mies­to ir ra­jo­no, Rad­vi­liš­kio ra­jo­no sa­vi­val­dy­bių sky­rių va­do­vai ir po­li­ti­kai ne tik gau­na al­gas, prie­dus, kom­pen­sa­ci­jas va­di­na­mo­sioms kan­ce­lia­ri­nėms iš­lai­doms, bet ir pa­ke­liau­ja. Ke­lio­nių į už­sie­nį me­tu jiems mo­ka­mi dien­pi­ni­giai, ku­rie nė­ra jau to­kie ma­ži. Val­di­nin­kai juk mėgs­ta ke­liau­ti, mo­ky­tis ir dar pi­ni­gų už tai gau­ti. Na ir kas, kad mies­tas jau ant bank­ro­to ri­bos. Kiek gi šios ke­lio­nės at­siei­na mo­kes­čių mo­kė­to­jams?

REKLAMA
REKLAMA

Ko­man­di­ruo­tėms – be­veik 100 tūks­tan­čių

Nors vi­si ap­lin­kui šau­kia, kad „ka­ra­lius nuo­gas“ – mies­tas ant bank­ro­to slenks­čio, val­di­nin­kai tik trūk­čio­ja pe­čiais ir pa­tys, ro­dos, ne­si­ruo­šia tau­py­ti. Juk gerokai sma­giau kar­py­ti ki­tų įstai­gų biu­dže­tus, nei pa­tiems at­si­sa­ky­ti pa­to­gu­mų ir pri­vi­le­gi­jų.

REKLAMA

Per­nai Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bė val­di­nin­kų ko­man­di­ruo­tėms iš­lei­do 104 tūkst. li­tų, šie­met – 99 tūkst. Šią ka­den­ci­ją dau­giau­sia dien­pi­ni­gių iš Šiau­lių sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos val­di­nin­kų – 3787,65 Lt – bu­vo iš­mo­kė­ta Ar­chi­tek­tū­ros ir ur­ba­nis­ti­kos sky­riaus ve­dė­jai Ra­sai Bud­ry­tei. Val­di­nin­kė vy­ko į Vax­jo (Šve­di­ja) ir Tar­tu (Es­ti­ja).

REKLAMA
REKLAMA

Ant­ro­je vie­to­je yra Tarp­tau­ti­nių ry­šių sky­riaus ve­dė­ja Žyd­ro­nė Sta­nie­nė, ku­riai bu­vo iš­mo­kė­ta 3203,01 Lt dien­pi­ni­gių už ke­lio­nes į Ete­ną-Le­rą (Olan­di­ja), Jel­ga­vą (Lat­vi­ja) ir Sim­ris­ham­ną (Šve­di­ja).

Tre­čio­je vie­to­je Šiau­lių me­ras Jus­ti­nas Sar­taus­kas, ku­riam bu­vo iš­mo­kė­tas 1941 Lt už ke­lio­nes į Jel­ga­vą, Vil­nių, Kro­ku­vą (Len­ki­ja) ir Ete­ną-Le­rą.

Sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riui Vla­dui Da­mu­le­vi­čiui iš­mo­kė­ti 1388 Lt už ke­lio­nę į Ete­ną-Le­rą. Vi­ce­me­rė Dan­guo­lė Mar­tin­kie­nė vy­ko į Ba­ra­no­vi­čius (Bal­ta­ru­si­ja) ir ga­vo 289 Lt. Ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Vik­to­ras Strups vy­ko į Chmel­nyc­kį (Uk­rai­na) ir ga­vo 1111,30 Lt dien­pi­ni­gių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ap­lin­kos sky­riaus ve­dė­jas Ro­mal­das Še­me­ta lan­kė­si Drus­ki­nin­kuo­se ir ga­vo 65,50 Lt, Mies­to inf­rast­ruk­tū­ros sky­riaus ve­dė­jas Arū­nas Ado­mai­tis – Lie­po­jo­je ir ga­vo 97,50 Lt dien­pi­ni­gių.

Kul­tū­ros sky­riaus ve­dė­ja Pat­ri­ci­ja Po­de­ry­tė už ke­lio­nes į Jel­ga­vą ir Ba­ra­no­vi­čius ga­vo 412,95 Lt, Kū­no kul­tū­ros ir spor­to sky­riaus ve­dė­jas Gin­ta­ras Ja­siū­nas už ke­lio­nę į Mins­ką (Bal­ta­ru­si­ja) – 449,69 Lt, o Švie­ti­mo sky­riaus ve­dė­ja Vio­le­ta Dams­kie­nė lan­kė­si Vil­niu­je, Ta­li­ne, Ni­do­je ir ga­vo 565,83 Lt dien­pi­ni­gių.

REKLAMA

Pa­sak Jū­ra­tės Rau­du­vie­nės, Šiau­lių mies­to sa­vi­val­dy­bės at­sto­vės spau­dai, jei ko­man­di­ruo­tė trun­ka die­ną ir yra Lie­tu­vo­je, dien­pi­ni­giai nė­ra mo­ka­mi. Jei vyks­ta­ma į už­sie­nį, dien­pi­ni­gių dy­dis nu­sta­to­mas įver­ti­nus gau­tą iš­lai­ky­mą – ar ko­man­di­ruo­tės me­tu bu­vo skir­tas mais­tas, vieš­bu­tis.

Šiau­lių ra­jo­nas pa­si­spau­dė

Šiau­lių ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės val­di­nin­kai ir po­li­ti­kai lė­šas dien­pi­ni­giams už ko­man­di­ruo­tes šie­met su­ma­ži­no itin smar­kiai. Pa­sak ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės at­sto­vės spau­dai Gi­ta­nos Ku­du­lie­nės, 2008-ai­siais ko­man­di­ruo­tėms biu­dže­te bu­vo nu­ma­ty­ti 58 tūkst. li­tų, o šie­met tik 27 – 31 tūkst. ma­žiau.

REKLAMA

Ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė val­di­nin­kams ne­mo­ka dien­pi­ni­gių, jei ko­man­di­ruo­tė trun­ka die­ną. Jei vyks­ta­ma ke­lioms die­noms, die­nos dien­pi­ni­giai yra 19,50 Lt.

Jei vyks­ta­ma į už­sie­nį, dien­pi­ni­gių įkai­nius yra nu­sta­čiu­si Vy­riau­sy­bė. Šiau­lių ra­jo­no po­li­ti­kai nu­spren­dė sau už ke­lio­nes į už­sie­nį mo­kė­ti ne 100 pro­c. nu­sta­ty­to dy­džio, o tik 50 pro­c. Yra val­di­nin­kų ir po­li­ti­kų, ku­rie dien­pi­ni­gių at­si­sa­ko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šie­met Šiau­lių ra­jo­no me­rui Al­gi­man­tui Gau­bui bu­vo iš­mo­kė­ta 1133 Lt dien­pi­ni­gių už ke­lio­nes į Len­ki­ją ir Pran­cū­zi­ją. Me­ro pa­va­duo­to­jas An­ta­nas Be­za­ras ga­vo 958 Lt už ke­lio­nes į Pran­cū­zi­ją ir Lat­vi­ją. Į Pran­cū­zi­ją vy­ko ir ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­riaus pa­va­duo­to­jas Gin­tau­tas Do­mar­kas, ku­riam bu­vo iš­mo­kė­tas 731 Lt, bei Eko­no­mi­kos ir vers­lo plėt­ros sky­riaus ve­dė­jas Al­gir­das Bai­kaus­kas, ku­riam iš­mo­kė­ti 797 Lt.

REKLAMA

Ki­ti ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės tar­nau­to­jai, lan­kę­si Lie­tu­vos ar Lat­vi­jos mies­tuo­se, ga­vo apie 100 Lt dy­džio dien­pi­ni­gių.

Rad­vi­liš­kio val­di­nin­kai ke­liau­ja pi­giai

Rad­vi­liš­kio ra­jo­no sa­vi­val­dy­bė po­li­ti­kų ir val­di­nin­kų ke­lio­nėms nuo ba­lan­džio mė­ne­sio vi­du­rio iš­lei­do be­veik pu­sant­ro tūks­tan­čio li­tų.  Iš vi­so iš­leis­ta per 5 tūkst. li­tų, nes kai­na­vo lėk­tu­vo bi­lie­tai, ki­tas trans­por­tas, drau­di­mas, ap­gy­ven­di­ni­mas.

REKLAMA

Rad­vi­liš­kio me­ras An­ta­nas Če­po­no­nis už ke­lio­nes į Bal­ta­ru­si­ją, Lat­vi­ją, Gru­zi­ją ir Len­ki­ją ga­vo apie 300 Lt dien­pi­ni­gių, jo pa­va­duo­to­jas Ka­zi­mie­ras Au­gu­lis – per 400 Lt, Ad­mi­nist­ra­ci­jos di­rek­to­rius Eu­ge­ni­jus Pra­ne­vi­čius – be­veik 400 Lt.

Ok­sa­na LAU­RU­TY­TĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų