REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Lietuvą atvykęs naujasis Kauno „Žalgirio“ komandos treneris Aleksandras pirmiausiai keis komandos žaidėjų požiūrį, stengsis atkurti aukštą energijos lygmenį ir sieks pradžiuginti žaidimu sirgalius.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmoji treniruotė – jau ryte. Taip pat vadovausiu komandai Eurolygos rungtynėse penktadienį su Atėnų „Panathinaikos“. Kaip ir sakiau, pirmiausia stengsiuosi, kad komandoje atsirastų pozityvus nusiteikimas, pozityvi energija. Stengsimės pasiekti maksimalų rezultatą kasdien“, – kalbėjo 44 metų serbas.

REKLAMA

Tris sezonus (2006-2008 ir 2010-2011) prie didžiausio „Žalgirio“ varžovo Lietuvoje – Vilniaus „Lietuvos ryto“, vairo praleidęs strategas nori žvelgti ne į praeitį, o į ateitį.

- Ar jus nustebino „Žalgirio“ pasiūlymas? - paklausėme A. Trifunovičių.

- Tai nestebina. Tai geras pasiūlymas, žinomas klubas, didelės galimybės visiems. Esu labai laimingas, kad esu čia. Nežinau nė vieno vieno profesionalaus trenerio, kuris nenorėtų treniruoti tokios komandos kaip „Žalgiris“. Man tai yra didelis šansas, iššūkis ir darbas.

REKLAMA
REKLAMA

- Ar derybos su „Žalgiriu“ buvo sunkios?

- Manau, kad abi pusės pasielgė drąsiai. Manau, kad ir toliau taip dirbsime. To paties prašysiu ir iš savo žaidėjų. Derybos lieka derybomis. Abi pusės žino, ko nori. Protingi žmonės viską numato į priekį.

- Turėjote kažkokių išskirtinių pageidavimų?

- Nieko neįprasta.

- Ką manote apie „Žalgirio“ sudėtį?

- Manau, kad dabar žaidėjai žaidžia žemiau savo galimybių. Sudėtis yra gera. Kai kuriose pozicijose yra daugiau negu reikia, kai kuriuose šiek tiek trūksta. Tačiau, manau, kad ši komanda iš espmės turi potencialą. Manau, komanda gali žaisti geriau negu dabar.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Galėtumėt pasakyti, ko trūksta komandai?

- Būtų neobjektyvu apie kalbėti iš šono. Kai būsiu „viduje“ susidarysiu objektyvų vaizdą. Galbūt kažko trūksta. Dalykai, kurie gali būti geitai pakeisti – energijos ir požiūrio klausimai.

- Žinote faktą, kad „Žalgirio“ treneriai greitai keičiasi?

- Toks trenerių darbas.

- Kokios reakcijos tikitės iš „Lietuvos ryto“ sirgalių?

- „Lietuvos rytas“ yra dalis mano praeities. Savo vaikus mokau nežiūrėti atgal. Padaryti išvadas ir žiūrėti į priekį, o ne atgal. Dabar esu su „Žalgiriu“, ko gero, vienu didžiausių ir istoriškai turtingiausių klubu ne tik Lietuvoje, bet visoje Europoje. Žinau, kokius sirgalius turi ši komanda, žinau, kokie reikalavimai yra keliami, kad tie sirgaliai būtų laimingi. Dėl to reikia sunkiai dirbti kiekvieną dieną.

REKLAMA

- Ar turėjote pasiūlymų iš kitų komandų?

- Turėjau du ar tris pasiūlymus vasarą. Tačiau, dėl tam tikrų dalykų negalėjau palikti savo gimtojo miesto. Taigi, nutariau šiek tiek palaukti. Viskas išsirutuliojo, ko gero, geriausiai kaip tik galėjo. Man patinka Lietuva, patinka Lietuvos krepšinis, sirgalių atsidavimas. Laukiu, kol galėsiu pajausti atmosferą naujojoje arenoje. Tai – didelė motyvacija visiems.

- Kokie bus jūsų tikslai šį sezoną?

- Pirmiausia, leiskite pradėti dirbti. Žinoma, visuose turnyruose reikia nukeliauti kaip galima toliau. Nemanau, kad tinkama komentuoti, kokie yra sezono tikslai, kalbant apie tokią komandą, kaip „Žalgiris“. Pirmiausias tikslas yra sukurti komandoje tokį nusiteikimą, kuris džiugintų sirgalius. Nekalbu apie laimėjimus ar pralaimėjimus, pirmiausia turime parodyti energiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų