REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažame kaimelyje pradinių klasių mokytoja dirbanti Raimonda pripažįsta, kad jau seniai svajoja apie išvaizdos pokyčius, nes nori tapti patrauklesnė savo vyrui. Visgi toks atvirumas daugeliui buvo nepriimtinas - prabilusi apie troškimą turėti dailesnę krūtinę ir tiesą nosį, moteris sulaukė aplinkinių priešiškumo. Atverti duris į dalyvavimą projekte Raimondai padėjo atrankos komisijos narys Vygintas Kaikaris, pateikęs griežtus argumentus, jog moters pokyčiai – ne užgaida, o būtinybė.

REKLAMA
REKLAMA

„Misija – grožis“ dalyvė Raimonda (nuotr. LNK)„Misija – grožis“ dalyvė Raimonda (nuotr. LNK)

Laidos herojė - kaimelio mokytoja, nuolat užversta mokinių sąsiuviniais ir paskendusi namo statybų rūpesčiuose. Niekas net negalėjo įtarti, kad giliai širdyje ji visą gyvenimą slėpė išvaizdos kompleksus. Vaikystėje lūžusi ir iki šiol likusi kreiva nosis bei po gimdymo nukarusi krūtinė vis trukdė džiaugtis savimi.

REKLAMA

„Visada su pavydu nužvelgdavau gražias moteris gatvėje ar žurnaluose. Matydama, kad nesu tokia kaip jos, visą laiką jaučiau kompleksą dėl savo išvaizdos. Žinau, kad ir vyras pastebi dailias moteris, puikiai suprantu, kad ir jam daug maloniau žiūrėti į patrauklias kūno formas“, – pasakojo Raimonda.

„Misija – grožis“ dalyvė Raimonda (nuotr. LNK)„Misija – grožis“ dalyvė Raimonda (nuotr. LNK)

Įveikti atranką ir tapti laidos „Misija – grožis“ heroje Raimondai buvo ne taip paprasta. Komisija suprato, kad priimdami simpatišką ir itin ryškių kūno defektų neturinčią moterį į projektą, gali sulaukti daug kritikos strėlių. Ir tik chirurgo V. Kaikario argumentai svarstykles nusvėrė Raimondos naudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne visi turbūt pastebi, kad Raimondos nosis ne tik „ereliška“, bet ir kreiva. Ją būtų galima nufotografuoti ir iliustruoti vadovėlius medicinos studentams, kaip atrodo kreiva nosies pertvara. Dėlto kenčia jos kvėpavimas, dažnai ją kamuoja sloga ir sinusitas“, – komentavo V. Kaikaris.

Moteris ir pati nuogąstavo, ar toks jos žingsnis viešai prabilti apie norą atrodyti patraukliai nebus pavadintas tiesiog užgaida. Kirbėjo dvejonė, ar konservatyvūs žmonės, manydami, kad pradinukų mokytojai nedera kalbėti apie intymius išvaizdos pokyčius, nepasmerks jos. Tačiau vyro ir sūnaus palaikymas padrąsino Raimondą išnaudoti gyvenimo suteiktą šansą ir atsikratyti kompleksų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteriai gydytojai K. Maslauskas, V. Kaikaris, ir M. Kašėta vienu metu atliko dvi sudėtingas operacijas - pašalino nosies kuprelę, ištiesino pertvarą, suformavo C dydžio krūtinę, pakoregavo smakro liniją. Nors pokyčiai labai nudžiugino moterį, pastangas įvertino šeimos nariai ir artimieji, tačiau pasitvirtino didžiausia dalyvės baimė – dėl jos ryžto dalyvauti televizijos projekte, užgauliojamas ir sūnus, ir ji pati. Raimonda sulaukė aplinkinių, ypač moterų, priešiškumo.

„Kalbėdama su žmonėmis, o ypač moterimis, jaučiu pavydą. Iš dalies suprantu, juk moterys puošiasi ne tam, kad patiktų vyrams, o kad geriau atrodytų nei konkurentės. Reikia turėti drąsos ir nebijoti keistis, tuomet ir nereikės pykti ant gražiau atrodančių“, – kalbėjo Raimonda.

Ar žinodama, kad išvaizdos pokyčiai sulauks aplinkinių kritikos, pradinių klasių mokytojai buvo verta dalyvauti projekte? Nuspręskite žiūrėdami laidą jau šį ketvirtadienį 20.30 val.  per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų