REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Taupant valstybės lėšas Seimo narys Evaldas Jurkevičius siūlo viešajame administravime taikyti gerąją praktiką ir korespondenciją tarp valstybinių įstaigų siųsti tik elektroniniu paštu ar faksu. Toks pasiūlymas šiandien buvo pateiktas Vidaus reikalų ministrui.

REKLAMA
REKLAMA

„Vyriausybės programoje kaip vienas iš svarbiausių prioritetų buvo išskirtas viešojo administravimo modernizavimas, atsižvelgiant į šiuolaikinės visuomenės poreikius ir informacinių technologijų teikiamas galimybes. Deja, iki šiol informacinės technologijos vis dar nėra pakankamai išnaudojamos komunikuojant valdžios įstaigoms.“ – pastebėjo E. Jurkevičius.

REKLAMA

Šiuo metu vis dar pasitaiko, kad net į už kelių šimtų metrų esančią valstybinę įstaigą raštų originalai yra siunčiami per kurjerį ar paštą. Pasak parlamentaro, tokių kuriozinių situacijų ir kartu lėšų ir laiko švaistymo būtų išvengta, naudojantis visiems prieinamomis informacinėmis priemonėmis.

„Tobulėjančios informacinės technologijos pakeitė viešojo administravimo galimybes. Šiuo metu visos valstybinės įstaigos yra pakankamai aprūpintos kompiuterine technika ir interneto ryšiu, todėl valstybinių įstaigų susirašinėjimas turi visas sąlygas vykti informacinėmis komunikacinėmis technologijomis. “ – sakė E. Jurkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Seimo nario, teisinių kliūčių šiam pasiūlymui įgyvendinti nėra. Dokumentų tvarkymo ir apskaitos taisyklės leidžia faksimilinio ryšio ar kitokiais telekomunikacijų įrenginiais gauti dokumentus ar jų skaitmenines kopijas, kuriuose yra užtikrinta teksto apsauga ir galima identifikuoti siuntėją. Tokie raštai atspausdinami ir registruojami įprasta tvarka.

„Aš pats jau kurį laiką savo raštuose nurodau, kad atsakymo laukiu elektroniniu paštu. Daugelis respondentų pasinaudoja šiuo pasiūlymu ir atsakymų sulaukiu žymiai operatyviau. Ministrui paraginus, manau, ši praktika įsibėgės dar greičiau“, – sakė Seimo narys E. Jurkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų