REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės pajamos naujame biudžete suplanuotos itin optimistiškai, ignoruojant virš Europos ekonomikos besitelkiančius krizės debesis. Mažai tikėtina, kad mokesčių pavyks surinkti tiek, kiek yra numatyta, rašo „Lietuvos rytas“. Finansų ministerija sako, kad, nepaisant negandų Europoje, Lietuvoje turėtų augti ir vartojimas, ir kainos.

REKLAMA
REKLAMA

Toks optimizmas, pasak analitikų, Lietuvai gali kainuoti šimtus milijonų litų, kuriuos tektų sumokėti už išaugusias paskolų palūkanas. Mat, matydami netvarką šalies finansuose, tarptautiniai skolintojai pigiai skolinti nebesutiks.

REKLAMA

„Suplanuotos pajamos bus surinktos, tik jei pasiteisintų visos ministerijos prielaidos apie kitus metus. O prielaidos yra labai optimistinės“, – sakė SEB analitikė Vilija Tauraitė.

Planuodama pajamas, Finansų ministerija tikėjosi, kad Lietuvos ekonomika, atmetus infliacijos įtaką, kitąmet ūgtels 4,7 procento. Kai komerciniai bankai, matydami neramumus visame pasaulyje jau mažina savo prognozes, tokios finansų ministerijos prognozės atrodo optimistiškos.

Be to, skaičiuojant būsimas biudžeto pajamas buvo numatyta, kad nedarbas sparčiai mažės (nuo 15 proc. iki 12 proc.). O darbo užmokestis vidutiniškai augs 5,5 proc. – pusantro karto greičiau, nei šįmet.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų