REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per sekmadienį vykusius Kirgizijos prezidento rinkimus nugalėjo dabartinis premjeras Almazas Atambajevas. A. Atambajevą palaikė 62,95 proc. rinkėjų.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatas į prezidentus Adahanas Madumarovas surinko 14,92 proc. balsų, o Kamčibekas Tašijevas – 14,42 proc. Kiti kandidatai neįveikė 1 proc. barjero. Kirgizijos gyventojai prezidentą rinko iš 16 kandidatų.

REKLAMA

Tuo tarpu K. Tašijevo būstinėje pareikšta, kad prezidento rinkimuose buvo užfiksuota daugybė pažeidimų, taip pat pažadėta užginčyti balsavimo rezultatus ir siekti antrojo turo.

Be to, keletas kandidatų į prezidento postą pareikalavo Centrinės rinkimų komisijos narių atsistatydinimo dėl pažeidimų balsavimo dieną.

Pranešama, kad į nacionalinę būstinę „Už teisėtumą ir žmogaus teises“ rinkimų dieną gauta 141 pranešimas apie pažeidimus, tokius kaip rinkėjų pavardės neįtraukimas į sąrašus, rinkėjų papirkimas. Dauguma pažeidimų, kaip pastebima, užfiksuota Biškeke.

Tai pirmieji prezidento rinkimai po buvusio lyderio Kurmanbeko Bakijevo nuvertimo balandžio mėnesį.

Pagal Kirgizijos įstatymus, šalies prezidentu tampa kandidatas, surinkęs per 50 proc. balsų. Oficialūs rinkimų rezultatai turi būti paskelbti per tris savaites.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų