REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV atliktos visuomenės apklausos rezultatai rodo, kad beveik visi bedarbiai jaučiasi panašiai. Pasak analitikų, darbo neturintys žmonės labai dažnai puola į depresiją.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiau nei pusė dalyvavusių respondentų teigė, kad neturėdami darbo jie jaučia fizinį ir psichologinį diskomfortą. Jie jaučiasi sutrikę, jaučia gėdą, netgi puola į depresiją.

REKLAMA

Kaip skelbia užsienio žiniasklaida, nedarbo lygis JAV yra labai didelis, turint omenyje šios šalies bedarbystės istoriją. Beveik pusė bedarbių ieško darbo pusmetį ir ilgiau. Nuo pat Antrojo pasaulinio karo pabaigos Amerikoje nebuvo tiek bedarbių.

Taigi, ilgą laiką būnant be darbo žmonėms blogėja nuotaika. Tačiau, pasak mokslininkų, tai gali tapti ir pagrindiniu akcentų, kodėl nepavyksta rasti darbo – žmonės tiesiog pradeda nepasitikėti savimi. Kuo blogesnė nuotaika ar savijauta, tuo mažesnės galimybės susirasti darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, jei neturite darbo ir norite jį rasti, būtinas reikiamas nusiteikimas. Pateikiame dešimt būtų, kaip įveikti darbo paieškos sunkumus.

1. Prisijunkite prie pagalbos grupės. Tai nereiškia, kad tokiose grupėse renkasi tik nevykėliai, nesugebantys susirasti darbo. Darbdaviai gerai vertina tokias grupes, todėl dažnai renkasi komandą iš jų.

2. Dalyvaukite savanoriškoje veikloje. Nors savanoriška veikla nėra apmokama, tokie užsiėmimai padeda susirasti naujų kontaktų, neleidžia pamiršti bendravimo įgūdžių. Taip pat gaunate naujos kompetencijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Užsiprogramuokite optimistiškoms mintims. Akivaizdu, kad neturintiems darbo nėra noro per daug džiaugtis. Tačiau mokslininkai nustatė, kad kiekvienas žmogus daugiau ar mažiau gali įtakoti savo samonę ir pasamonę. Rekomenduojama stengtis užsiprogramuoti optimistiškoms mintims, galvoti ir elgtis tik teigiamai.

4. Nepraraskite profesinių įgūdžių. Be abejo, neturint darbo sudėtinga išlaikyti profesinius įgūdžius. Tačiau galima dažniau palaikyti kontaktus su kolegomis, prisiminti senokai matytus draugus, ypač dirbančius panašiose srityse.

REKLAMA

5. Neužmirškite savo profilių socialinėse paskyrose. Tai būtina tam, kad apimtų gera nuotaika. Tarkim, pastebėsite naujų žmonių, apsilankiusių Jūsų profilyje. Tai reiškia, kad nors ir neturite darbo, nesate užmirštas, žmonės domisi Jumis.

6. Sudarykite sąrašą dalykų, kurie Jums sekasi. Niekada neužmirškite, kad darbas nėra visas gyvenimas. Galbūt Jūs turite sėkmingą santuoka, esate sveikas, turite gausią giminę, daug gerų draugų ir t.t. Visą tai įrašykite į sąrašą ir kasdien į jį žvilgtelkite ar tiesiog pasikabinkit jį ant šaldytuvo.

REKLAMA

7. Stenkitės mažinti žalingų įpročių. Stenkitės mesti rūkyti, nesaikingai vartoti alkoholį. Taip pat būtina stengtis sveikai maitintis. Tai bus naudinga ne tik fiziškai. Neturėdami kasdienės veiklos, tokiu būdu susikursite naujų tikslų ir iššūkių.

8. Palaikykite kontaktus su naudingais žmonėmis. Neužmirškite žmonių, kurie galėtų Jums padėti. Palaikykite su jais kontaktus, galbūt jie galės Jums ką pasiūlyti.

9. Išmokite valdyti ir planuoti laiką. Darbdaviai dažnai sako, kad darbuotojai nemoka planuoti laiko – dažnai naršo internete, užsiima kitais dalykais, o po to nespėja atlikti darbų. Taigi, išmokite planuoti ir koordinuoti asmeninį laiką, susikurkite darbotvarkę namuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. Sukurkite atramos tinklą. Tai tinklas, sudarytas iš artimiausių žmonių, dažniausiai – šeimos narių. Tokie žmonės ko gero beveik visada pasirengę Jus išklausyti, todėl neslėpkite emocinių nusivylimų ir pasikalbėkite. Galbūt atviras pokalbis bus kelias į emocinės pusiausvyros stabilizavimą.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų