REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiam metų laikui nebūdinga pūga JAV rytinę pakrantę padengė storu sniego sluoksniu, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Smarkaus snygio sulaukė Pensilvanijos dalys. Ten, o taip pat Merilende ir Vakarų Virdžinijoje 3 žmonės žuvo, 2 milijonai gyventojų liko be elektros.

REKLAMA

1979 metais pietinėje Naujosios Anglijos dalyje spalį prisnigo rekordinius 19 centimetrų. Žemo slėgio sritis, besitelkianti vidurio Atlanto pakrantėje ir judėsianti į šiaurės rytus, atnešė sunkų, šlapią sniegą.

Daugiausia sniego sulaukė Masačiusetsas, šiaurės vakarų Konektikutas ir pietų Naujasis Hampšyras.

Sniegas užgriuvo ir didžiuosius pakrantės miestus. Niujorke šeštadienį prisnigo 10 centimetrų, Bostone – daugiau kaip 7 centimetrus.

REKLAMA
REKLAMA

Stipraus lietaus ir vėjo talžomame Naujojo Džersio Newarko oro uoste atidėti skrydžiai. Lietaus ir sniego protrūkių sulaukė Niujorkas. Kenedy, „La Guardia“ ir Filadelfijos oro uostose lėktuvams neleista kilti iki popietės, praneša naujienų agentūra AP.

Snigti pradėjo ir rytų Pensilvanijoje.

„Tai labai neįprasta. Atrodo kaip viduržiemį. Bus labai pavojinga“, – AP teigė Nacionalinės orų tarnybos meteorologas Pensilvanijoje Johnas LaCorte'as.

Anot jo, paskutinį kartą Pensilvanija didelės pūgos taip anksti buvo sulaukusi 1972 metais. Naujojoje Anglijoje įprasta, kad išmatuojamas sniego kiekis iškrenta gruodžio pradžioje.

Tačiau, anot B. Simpsono, savaitės viduryje vėl nusistovės normali temperatūra. „Tai nereiškia, kad žiema bus baisi. Iš dviejų dienų įvykio negalima daryti jokių sąsajų“, – aiškino jis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų