REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lokautas nušlavė ne tik vasaros lygą, kurioje renkasi jaunieji krepšininkai, bet ir 100 reguliariojo sezono rungtynių. Nesusitariant klubų vadovams ir žaidėjų sąjungai dėl maksimalių krepšininkų algų mažinimo, lygos klubai skaičiuoja milžiniškus nuostolius. Komandų savininkai nedrąsiai pradėjo kalbėti apie bankrotą, jeigu lokautas tęsis visą sezoną praneša cnbc.com.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak NBA komisaro Davido Sterno, krepšininkų atlyginimai yra per dideli lyginant su komandų pajamomis iš bilietų pardavimo bei rinkodaros akcijų. Statistika rodo, jog 22 iš 30 lygos ekipų 2010-2011 m. sezone patyrė didelių nuostolių.

REKLAMA

„Golden State Warriors“

Prasidėjus NBA lokoutui „Golden State Warriors“ atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje. Per 2010 - 2011 metų sezoną klubas prarado 450 milijonų dolerių. Ekipos vadovai Joe Lacob'as ir Peteris Guber'is sako, kad po lokauto nesugebės atsigauti ir teks stabdyti klubo veiklą.

Dalaso „Mavericks“

Finansiniai sunkumai kamuoja NBA čempionus – Dalaso „Mavericks“ ir „Miami Heat“ komandą. Tai dvi iš aštuonių komandų, kurios praėjusį sezoną prarado po 150 milijonų dolerių. Dalaso klubo savininkas Markas Cuban'as skaičiuoja patirtus nuostolius, kurie, kaip jis teigia gali priversti trauktis iš NBA.

REKLAMA
REKLAMA

„Miami Heat“

Kuomet finalinėje serijoje „Miami Heat“ trečią kartą nusileido Dalaso „Mavericks“ komandai - sirgalių tribūnos ištuštėjo. Jau kovo mėnesį klubo savininkas Mickey Arison'as pareiškė, kad tai „parduotas“ sezonas. Lebronas Jamesas, Dwyane'as Wade'as ir Chrisas Boshas turėjo atnešti didžiausią pelną per klubo istoriją.

„New Jersey Nets“

Tai nesėkmingiausi metai „New Jersey Nets“ klubui, kuris planavo sužaisti paskutinį sezoną senojoje „Newark“ arenoje. 2012 metais komanda turėjo persikelti į naujai įsikūrusią areną Brukline. Kol kas nežinoma ar prarastas sezonas taip pat reikš atsisveikinimą su komandos lyderiu Deronu Williamsu, kuris šiuo metu yra pasirašęs vienerių metų sutartį su Stambulo „Bešiktaš“ ekipa.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Los Angels Lakers“

Kam labiausiai reikia, kad žaidėjų sąjunga susitartų su klubų vadovais – tai „Los Angels Lakers“ komandos savininkui Jerry Bussui. „Lokautas privalo baigtis, nes legendinei komandai tai gali būti paskutinis sezonas“ , - yra prasitaręs J. Bussas. Jis vienas iš nedaugelio klubų savininkų, kuriam priklauso tik krepšinio komanda.

„Sacramento Kings“

Nelengvi laikai atėjo į Kalifornijos sostinę tituluojamą Sakramentą. Maloofų šeimai priklausanti „Kings“ komanda matė ir šilto, ir šalto, tačiau pastarieji metai buvo tragiški. 86 proc. klubo pelno sudaro bilietai į rungtynes. Dėl patirtų finansinių nuostolių lokauto metu, Sakramento komanda palaidojo viltis persikelti į naująją areną.

„New York Knicks“

„New York Knicks“ komandos savininkai dar rugsėjo mėnesį sumokėjo įmoką „Madison Square Garden“ arenos renovacijai – 850 milijonų dolerių. Jeigu lokautas tęsis toliau, šis klubas patirs didžiausius nuostolius iš visų NBA komandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų