REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijoje vogtu visureigiu tauragiškis pasienyje su Lenkija taranavo jį stabdžiusių Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų automobilį. Tuomet vogtas 2010 m. laidos „BMW X5“ trenkėsi į medį.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienio pavakarę VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečius kolegos iš Lenkijos Rutka-Tartak užkardos informavo, kad šios šalies teritorijoje, apie 20 km nuo sienos su Lietuva, kelyje Suvalkai-Marijampolė, reikalavimui sustoti nepakluso visureigis. Lenkai pranešė, kad jų persekiojamas šis automobilis su Rusijos valstybiniais ženklais nulėkė sienos su Lietuva link.

REKLAMA

Netrukus vienas iš pasienyje buvusių Lietuvos VSAT pareigūnų ekipažų pastebėjo, kad Kalvarijos užkardos veikimo teritorijoje keliu Senoji Radiškė-Kreivėnai iš Lenkijos pusės dideliu greičiu skrieja „BMW X5“. Nuo šios vietos iki sienos su Lenkija yra apie 3 km.

Tarnybiniu „Nissan Qashgai“ Kalvarijos užkardos pasieniečiai suspėjo užblokuoti žvyrkelio važiuojamąją dalį ir įjungė tarnybinio automobilio švyturėlius. Išlipti iš mašinos VSAT pareigūnai nespėjo. Dideliu greičiu priartėjusio „BMW X5“ vairuotojas jau buvo sumąstęs nerealų planą - nestabdant apvažiuoti pasieniečių visureigį. Po kelių akimirksnių pasigirdo smūgio ir sudaužyto metalo garsai - „BMW X5“ trenkėsi į VSAT automobilio dešiniąją pusę. Po smūgio bėglys dar nulėkė nuo kelio ir kairiuoju šonu trenkėsi į pakelės medį.

REKLAMA
REKLAMA

„Nissan Qashgai“ buvę pasieniečiai įvykio metu nenukentėjo. Iššokę iš savo automobilio jie tuoj pat sulaikė „BMW X5“ vairuotoją, kuris irgi liko sveikas. Paaiškėjo, kad tai - 26-erių Tauragės gyventojas. Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad praėjusiais metais pagamintas „BMW X5“ yra vogtas Vokietijoje. Jo paieška buvo paskelbta tą pačią dieną, penktadienį.

Įvykio metu apgadintas tarnybinio automobilio dešinės pusės priekinis sparnas, durelės, nubrozdintas priekinis bamperis bei išmuštas dešinysis priekinis ratas. Tikimasi, kad pasieniečių nuostolius padengs draudimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dar labiau nukentėjo „BMW X5“. Jį apžiūrėdami VSAT pareigūnai pamatė, kad išlaužta durelių spyna.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tauragiškį pasieniečiai uždarė į areštinę.

Vogtas visureigis saugomas Kalvarijos užkardoje.

Vien šiemet sieną su Lenkija kontroliuojantys VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai sulaikė 46 į šalį varytas vogtas mašinas. Tai daugiausiai Vakarų Europos šalyse, ypač Vokietijoje, vogti apynauji ar nauji automobiliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų