REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtariamasis radikalių pažiūrų islamistas penktadienį per 30 minučių trukusį išpuolį automatu apšaudė JAV ambasadą Sarajeve.

REKLAMA
REKLAMA

Per išpuolį vienas policijos pareigūnas buvo sunkiai sužeistas. Incidentas įvyko Bosnijos sostinės centre, netoliese esančių parduotuvių darbuotojai puolė slėptis, kol galiausiai policijos snaiperis sužeidė šaulį. Kelios kulkos pataikė į ambasados pastatų komplekso išorinę sieną.

REKLAMA

Šalies generalinis prokuroras Dubravko Campara sakė per spaudos konferenciją, jog pradėtas tyrimas dėl teroristinio išpuolio, ir pridūrė, kad įtariamasis turėjo dvi rankines granatas. Bosnijos generalinio prokuroro teigimu, „Kalašnikov“ automatu buvęs ginkluotas vyras - 23-ejų Serbijos pilietis Mevludin Jasarevic iš daugiausia musulmoniško Novi Pazaro miesto.

Saugumo pareigūnai teigė, kad M. Jasarevičius, kuris 2005-aisiais Austrijoje buvo nuteistas už apiplėšimą ir deportuotas į Serbiją, penktadienio rytą atvyko į Bosniją. Anot D. Kamparos, prokuratūra, tirdama bylą, glaudžiai bendradarbiauja su Serbijos saugumo pareigūnais.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos atstovas sakė, kad įtariamasis nuvežtas į ligoninę, bet jo sužeidimai gyvybei nepavojingi. Pasak ligoninės atstovės, vyras su policijos palyda buvo atgabentas į ligoninę. Jo kojoje buvo šautinė žaizda.

Policijos atstovo teigimu, vienas pareigūnas buvo sunkiai sužeistas, ir chirurgai jį operavo.

Vašingtone JAV valstybės departamento atstovė Victoria Nuland padėkojo Bosnijos policijai, kad ši sustabdė išpuolį.

Bosnija laikoma JAV sąjungininke. Žlugus Jugoslavijai 1992-1995 m. šalyje vyko karas tarp bosnių musulmonų, kroatų ir serbų bendruomenių.

JAV ambasados pastatas Sarajeve anksčiau nebuvo užpultas. 2002-ųjų kovą ambasada buvo trumpam uždaryta dėl tiksliai neapibrėžto pavojaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų