REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo šiol Ispanijos Sevilijos mieste prostitučių klientams grės baudos. Penktadienį įsigaliojo atitinkamas valdžios potvarkis, kuriuo norima iš Andalūzijos regiono sostinės gatvių išguiti perkamą seksą.

REKLAMA
REKLAMA

750-3000 eurų piniginės baudos bus skiriamos tik prostitučių klientams ir suteneriams. Pačios moterys baudžiamos nebus, nes Sevilijos valdžia laiko jas seksualinio išnaudojimo aukomis.

REKLAMA

Anot laikraščio „Diario de Sevilla“, policijos pareigūnai praėjusiomis savaitėmis įspėjo 40 vyrų, kad nuo spalio pabaigos už perkamą seksą bus baudžiama.

Ispanijoje prostitucija nėra nei legali, nei nelegali. Prieš ketverius metus partijos parlamente pradėjo iniciatyvą, kad ji būtų įteisinta. Tačiau sumanymas žlugo. Politikai nesutiko pripažinti prostitucijos amatu. Jų įsitikinimu, didžioji dalis moterų yra verčiamos sutenerių parduoti savo kūną. Tačiau parlamentarai nesusitarė ir dėl prostitucijos uždraudimo, nes mano, kad tai „nerealu“.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Ispanijos Malagos uostamiestyje už prostituciją baudžiama jau metus laiko. Tačiau baudos čia skiriamos moterims ir merginoms, siūlančioms savo paslaugas prekybos centruose arba gyvenamosiose teritorijose.

Katalonijos regionas svarsto galimybę baudos kvitus išrašyti ir prostitutėms, ir jų klientams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų