REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Vėlines, mirusiųjų pagerbimo šventę, šiemet Lietuvos gyventojų laukia 4 poilsio dienos. Tūkstančiai žmonių išvažiuos į gimtąsias vietas, kad aplankytų giminių ir artimųjų kapus, ant jų uždegtų atminimo žvakeles. Į kelius išriedės daug transporto priemonių, visas dienas eismas bus intensyvus, iš vairuotojų  pareikalaus ypatingo susikaupimo ir dėmesio. Todėl tarnybos, atsakingos už viešąją tvarką ir saugų eismą keliuose, mirusiųjų pagerbimo dienomis stiprina savo veiklą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjo pavaduotojas Povilas Narbutas sako, kad mirusiųjų pagerbimo dienomis, kai kelius užplūsta automobiliai, į kelionę susiruošia ir tie, kurie paprastai savo transporto priemones visus metus saugiai laiko garaže. Todėl visiems eismo dalyviams reikia nepamiršti atkreipti dėmesį ne tik į savo veiksmus, bet ir į tai, kad kai kurie vairuotojai kelyje gali būti mažiau patyrę ir praradę įgūdžius. Būtina saugoti pėsčiuosius, kiek įmanoma būti budriais, sulėtinti greitį gyvenvietėse ir šalia kapinių.

REKLAMA

Kelių direkcijos Eismo informacijos centras besiruošiantiems vykti į tolimesnę kelionę valstybinės reikšmės keliais pataria: prieš išvykdami atsiverskite interneto svetainę www.eismoinfo.lt. Šios svetainės kortelėje „Eismo žemėlapis“ galėsite surasti informaciją kelionei suplanuoti: pasirinkę nuorodą „Kelių oro sąlygos“ rasite informaciją iš kelių oro sąlygų stotelių, o pasirinkę nuorodą „Eismo apribojimai“, sužinosite, kur vyksta kelių taisymo darbai ir kokie ten apribojimai. Taip galėsite pasirinkti tinkamiausią maršrutą. O nurodytos svetainės aplikaciją galite parsisiųsti į savo mobilųjį telefoną.

REKLAMA
REKLAMA

Šiomis dienomis ypač atidūs turi būti ir pėstieji. Tikriausiai ir tiems, kurie važiuos automobiliais, iš transporto priemonės išlipti prie pat kapinių nepavyks, teks paėjėti. Todėl būtina turėti atšvaitą – tuomet vairuotojai kur kas lengviau pastebės pėstįjį tamsiame ir galbūt siaurame kelyje.

Reikia nepamiršti, kad šį savaitgalį mūsų šalyje atšaukiamas vasaros laikas. Tai reiškia, jog sekmadienio naktį laikrodžio rodyklę suksime viena valanda atgal. Tamsos bus dar daugiau, tad įsitikinkite, kad kelyje esate saugūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sinoptikai prognozuoja, kad šalti orai bus penktadienio naktį. Tačiau savaitgalis turėtų būti saulėtas ir ne itin šaltas – 8–10 laipsnių šilumos. Vis dėlto jau pirmadienį orai gali subjurti ir pasirodyti kritulių, tad reikia pasirūpinti ne tik apranga, bet ir tinkamai paruošti automobilį slidžiajam sezonui.

Šiandien jau uždegtos žvakelės aukščiausioje magistralės Vilnius–Kaunas–Klaipėda vietoje, prie aukuro žuvusiems kelyje, kur bažnyčios ir kelininkų atstovai bendroje maldoje paminės žuvusiuosius. Vilties žiburėlių ugnelės supleveno ir daugelyje kitų pakelių, kur žuvo žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų