REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau daugiau nei pusmetį į Makaliaus.lt pašto dėžutę bene kasdien įkrenta po laišką, kurio tema – pigi kelionė į Tailandą. Visą laiką mokę apie pigius skrydžius Europoje, nusprendėme kyštelti nosį už jos ribų ir palyginti kelionių kainas į šią nuostabią šypsenų šalį!

REKLAMA
REKLAMA

Kažkur žemai, pasaulio žemėlapio dešinėje prie Malaizijos, Indonezijos, Laoso, Kambodžos esantis Tailandas kiekvienais metais sutraukia daugiau negu pusantro tūkstančio lietuvių, vykstančių atostogauti su kelionių organizatoriais, dar tiek pat – keliaujančių savarankiškai. Beje, ar žinojai, kad Tailandas lietuviams yra toliau, nei Niujorkas? Taip, tai tiesa – braukiant tiesią liniją, iki Niujorko mus skiria 6800 kilometrų, iki Bankoko Tailande – 7807 kilometrai.

REKLAMA

Tailandietė mergina (nuotr. makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Tailandietė mergina (nuotr. makalius.lt)

Makalius, gaudamas daugybę prašymų padėti suorganizuoti pigią kelionę į išsvajotąjį Tailandą, nusprendė atidžiau pažvelgti į tai, ką siūlo reguliarių skrydžių bendrovės ir ką – Lietuvos kelionių organizatoriai. Tarkime, kad į Tailandą keliausime sausio 9-24 dienomis (14 nakvynių).

Kelionė savarankiškai

Pigiausias skrydis iš Vilniaus per Frankfurtą iki Bankoko sausio 9-24 dienomis  kainuoja 2889 litus, o patogiausias – per Helsinkį su „Finnair“ viso 3071 litą.

REKLAMA
REKLAMA

Apgyvendinimas Patajoje prasideda vos nuo 300 litų asmeniui 14-ai nakvynių, tačiau arčiau jūros kranto viešbučiai kainuoja maždaug 650-700 litų asmeniui dviem savaitėm (2-3* viešbučiai, įprasti ir liukso kambariai).

Papildomos išlaidos: pervežimas iš oro uosto iki viešbučio (vietiniu transportu iki Patajos stoties apie 10 litų, privatus pervežimas iš oro uosto iki Patajos viešbučių 1110 Tailando batų – apie 90 litų).

Kelionė su organizatoriumi

Vieninas kelionių organizatorius skraidina lietuvius tiesioginiu reisu (su valandos sustojimu degalų pripildymui) maršrutu Vilnius-Šimkentas-Bankokas ir atgal Bankokas-Delis-Šimkentas-Vilnius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelionių organizatorius pasirūpina visais kelionės dokumentais, skrydžio bilietais, gidu, pervežimu, suteikia visą reikalingą informaciją apie šalį, apgyvendina viešbutyje (dažniausiai ant jūros kranto Patajoje, priklausomai nuo Jūsų pasirinkimo), įvertintame ne mažiau nei 3*.

Drambliai Tailande (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Drambliai Tailande (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Tokia 14 nakvynių kelionė mūsų minėtomis sausio 9-24 dienomis asmeniui su visais mokesčiais atsieis maždaug 3400 litų, jei organizatorius netaiko jokių specialių pasiūlymų.

Skaitytojų patirtis

Savo patirtimi sutiko pasidalinti Makalius.lt skaitytojas Kernius – jis Tailande atostogavo dukart. Pirmąjį kartą vyko savarankiškai, antrąjį – su kelionių organizatoriumi, todėl drąsiai gali palyginti abu kelionės būdus.

REKLAMA

Kerniui teko planuotis kelionę į Tailandą savarankiškai – lėktuvo bilietus reikėjo įsigyti prieš pusmetį, o skrydis truko beveik parą. Tiesa, bilietai kainavo daugiau, nei 2000 litų.

Kitą kartą draugų kompanija vyko pasinaudoję specialiu Lietuvos kelionių organizatoriaus pasiūlymu, ir už 15 dienų Tailande sumokėjo mažiau, nei planuodamiesi kelionę savarankiškai. Be to, nuo pečių nukrito ir kelionės planavimo našta – viskuo pasirūpino organizatorius.

Tailandas (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)Tailandas (nuotr. Makalius.lt) (nuotr. Gamintojo)

Kitas mūsų skaitytojas Darius dukart naudojosi kelionių organizatoriaus paslaugomis – pirmąjį kartą už 2500 litų pagriebė pilną kelionės paketą, antrąjį – tik lėktuvo bilietus. Darius pasakoja, kad jam apsimokėjo pasinaudoti pigiausiu pasiūlymu tik tam, kad jis būtų patogiau atskraidintas, nuvežtas iki Patajos ir turėtų, kur pasidėti didžiąją dalį savo daiktų – po Tailandą jis keliavo savarankiškai ir apsistojo vis kitame viešbutyje.

REKLAMA

Taigi, skaičiuojame:

Kelionė savarankiškai – 3951 litas su pervežimu, skrydžiu, bagažu ir apgyvendinimu.

Kelionė su organizatoriumi – 3300-3500 litų, priklausomai nuo pasirinkto viešbučio ir maitinimo tipo.

Išvados?

Jau ne kartą įsitikinome, kad keliauti į Turkiją ar Egiptą pigiau su kelionių organizatoriumi, kadangi pigių skrydžių į šias šalis nėra. Prie šių dviejų šalių drąsiai galime pridėti ir trečiąją – Tailandą. Kad ir kaip daugelis peiktų (tarp jų ir aš) kelionių organizatorių kainas, šįkart jie laimėjo, pasiūlę tikrai gerą kainą atostogoms Tailande. Vykstam?!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų