REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton interviu BBC metu paragino Irano opoziciją siekti plačios tarptautinės paramos. Pasak Clinton, iraniečiams reikia imti pavyzdį iš Libijos sukilėlių, kurie po savo veiksmų iškovojo pergalę.

REKLAMA
REKLAMA

Clinton taip pat pareiškė, kad 2009 metų vasarą vykusių protestų Irane organizatoriai pasielgė neteisingai, kai atsisakė ieškoti pagalbos užsienyje. „Jeigu protestai atsinaujintų, opozicijos grupėms nepamaišytų pareikalauti pasaulio reakcijos į įvykius ir prašyti pagalbos iš užsienio“, - teigė Clinton.

REKLAMA

Valstybės sekretorė taip pat pareiškė, kad JAV atidarys „virtualią JAV ambasadą Irane“. Tokia įstaiga veiks internetinio puslapio pavidalu, kuriame bus pateikiama visa reikalinga informacija. Šiuo metu JAV neturi tikros ambasados Irane, nes šalys nepalaiko diplomatinių santykių.

Nepaisant to, Clinton teigia, kad JAV išlieka iraniečių tautos draugais, nors ir nesutaria su Irano vyriausybė. „Norėtųsi kreiptis tiesiogiai į Irano žmones, ypač į jaunimą. JAV nemato jokių konfliktų su jumis. Mes jus suprantame ir palaikome.“

REKLAMA
REKLAMA

2009 metais JAV įvyko masiniai protestai dėl prezidento rinkimų rezultatų falsifikacijos. Buvo oficialiai paskelbta apie Mahmoudo Ahmadinejado pergalę rinkimuose, tačiau tie žmonės, kurie netikėjo tokiais rezultatais, išėjo protestuoti į gatves. Protestai buvo griežtai sustabdyti policijos, praneša Lenta.

Tų protestų organizatoriai pareikalavo, kad pasaulinė bendruomenė nesikištų į vidinius Irano reikalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų