REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinės trenerio postas yra siūlomas vengrui Laszlo Csabai, tačiau kol kas nepavyksta pasiekti susitarimo dėl sutarties trukmės.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs Edinburgo „Hearts“ strategas patvirtino „EuroFootball.lt“ portale skelbtą informaciją, kad pretenduoja pakeisti atleistą Raimondą Žutautą.

REKLAMA

„Csaba buvo Lietuvoje. Aš nesiderėjau, bet žinau, kad kalbėjosi generalinis direktorius (Julius Kvedaras - aut. past.). Turbūt reikėtų klausti jo,- “EuroFootball.lt„ sakė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius. - Kiek žinau, galutinio sutarimo atmesti ar neatmesti pasiūlymą dar nebuvo.“

Kalbama, kad jis nėra linkęs priimti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) siūlymo pasirašyti sutartį, kuri galios net iki 2016 metų. Anot specialisto, jis norėtų dviejų metų kontrakto su galimybe jį pratęsti ilgesniam laikui, todėl derybos tęsis.

REKLAMA
REKLAMA

Tikslas – patekti į Europos čempionatą

Kalbėdamas su savo šalies žurnalistais L. Csaba tikino, jog ilgalaikė sutartis jam siūloma todėl, kad Lietuvos nacionalinei komandai yra keliamas tikslas patekti į 2016 metų Europos čempionatą, kuris vyks Prancūzijoje. Jame pirmą sykį dalyvaus ne 16, kaip įprasta, o 24 pajėgiausios Senojo žemyno valstybės.

Todėl atrankoje į 2014 metų planetos pirmenybes turėtų būti išnaudoti dabartiniai jaunimo rinktinių futbolininkai. Jis pridūrė, kad jaunimo ekipų žaidimas ir rezultatai jam nekelia susižavėjimo, todėl tai gali būti kliūtis įgyvendinti išsikeltus siekius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vengras buvo tarp kandidatų tapti treneriu ir prieš 2012 metų Europos čempionato atrankos turnyrą, bet tuomet LFF pasirinko Raimondą Žutautą.

Spalvinga karjera

Pradėjęs karjerą žemesniuosiuose lygiuose, 2004 metais L. Csaba stojo prie „Ferencvarosi“ vairo, o netrukus buvo paskirtas Vengrijos rinktinės stratego Lotharo Matthauso asistentu.

Vėliau jis vos kelis mėnesius dirbo su „Sopron“ ekipa, o 2006-2008 metais vadovavo egzotiškai Ugandos rinktinei, su kuria tik dėl blogesnio įvarčių skirtumo neprasimušė į 2008 metų Afrikos Nacijų taurės turnyrą.

REKLAMA

Tuomet Csaba pasuko į Didžiąją Britaniją ir ėmėsi darbo Edinburgo „Hearts“ komandoje, kuri priklauso verslininkui iš Lietuvos Vladimirui Romanovui. Su šiuo klubu vengras šalies čempionate užėmė trečią vietą bei buvo pripažintas geriausiu 2009 metų Škotijos „Premier“ lygos strategu. Visgi kitame sezone „Hearts“ žaidimo kreivė smuko žemyn ir Laszlo buvo priverstas pasitraukti.

Praėjusį sezoną vengras treniravo „Charleroi“ iš Belgijos, bet dėl prastų rezultatų kovo mėnesį neteko darbo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų