REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl Rusijos žurnalistės Anos Politkovskajos nužudymo kaltinimai pateikti dar vienam buvusiam policijos pareigūnui, informavo Rusijos tyrimų komiteto atstovas Vladimiras Markinas, praneša „RIA Novosti“.

REKLAMA
REKLAMA

A. Politkovskaja, kuri įgijo tarptautinį pripažinimą dėl tyrimų pranešimų apie žmogaus teisių pažeidimus Čečėnijoje, buvo nušauta Maskvoje 2006 m. spalio 7 d. Manoma, kad žurnalistės veikla turėjo įtakos jos nužudymui.

REKLAMA

Kaltinamasis buvęs policijos pareigūnas Sergejus Chadžikurbanovas, kuriam gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos, jeigu bus įrodyta jo kaltė, neigia visus jam pateiktus kaltinimus ir atsisako duoti parodymus, teigė V. Markinas.

Oficialūs kaltinimai pareikšti dar vienam įtariamajam dėl A. Politkovskajos nužudymo organizavimo - buvusiam policijos pareigūnui Dmitrijui Pavliučenkovui ir tariamam žudikui Rustamui Machmudovui.

S. Chadžikurbanovas ir du R. Machmudovo broliai Džabrailas ir Ibrahimas jau buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn, tačiau dėl įkalčių trūkumo 2009 metais jų byla buvo nutraukta. Vėliau Rusijos Aukščiausiasis teismas pakeitė sprendimą ir buvo nurodytas pakartotinis bylos svarstymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų