REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno bienalė Tekstilė'11 savo lankytojams suteikė nepaprastą galimybę, kurią praleisti būtų tikra nuodėmė, pamatyti pasaulinio garso japonų dizainerės Reiko Sudo kurtus audinius.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pasaulyje yra žinoma, kaip viena novatoriškiausių tekstilės produkcijos kūrėjų. R. Sudo darbai, kurie yra  pristatomi garsiausiuose pasaulio muziejuose, dabar svečiuojasi Nacionaliniame M. K. Čiurlionio dailės muziejuje (V. Putvinskio g. 55).

REKLAMA

Reiko Sudo darbas (nuotr. Organizatorių)Reiko Sudo darbas (nuotr. Organizatorių)

R. Sudo yra bebaimė ekperimentatorė: ji lanksto, glamžo, vynioja, tirpdo ir galiausiai degina savo audinius. Dizainerės kurti darbai atskleidžia jos nepaprastus vizualinius ir techininius gebėjimus, kuriuos vainikuoja didelė šios menininkės drąsa.

R. Sudo tekstilę galima apibūdinti, kaip nenuspėjamą medžiagų kombinaciją. Tradiciniai šilko, medvilnės, vilnos, lino ar poliestero pluoštai patobulinami laikraščių, banano pluošto, vario, plieno ar plunksnų panaudojimu. Taip pat ji sugeba iš audinių likučių ir atraižų sukurti naują įspūdingą medžiagą. Dizainerės audiniai stebina savo meistriškumu, grožiu ir paslaptingumu.

REKLAMA
REKLAMA

Reiko Sudo darbas (nuotr. Organizatorių)Reiko Sudo darbas (nuotr. Organizatorių)

R. Sudo XXI a. tekstilėje susilieja tradicinės technikos, sudėtingos technologijos ir naujas apdailos procesas. Ji sukūrė ypatingus vizualinius efektus, kurie sukėlė revoliuciją tiek interjere, tiek madoje, tiek mene.

Ši tekstilės paroda žiūrovams padės suprasti ir pamatyti, koks įvairiapusiškas ir daugiaveidis audinys gali būti. O jei kartais jų ilgai neaplanko kūrybinės idėjos, pasižiūrėjus į šiuos darbus tikrai ateis įkvėpimas.

Paroda veiks iki gruodžio 4 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų