REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors Energetikos ministerija prognozavo šilumos kainų mažėjimą, jos nuo lapkričio didės, ir tai energetikos ministras Arvydas Sekmokas sieja su nesutarimais tarp valdžios institucijų.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro teigimu, Energetikos ministerija dėjo visas pastangas, kad būtų sumažinta šilumos kaina, tačiau nepavyko iki galo susitarti su Valstybine kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK), kuri nepritaria Energetikos ministerijoms siūlymams.

REKLAMA

„Buvome eksperimento būdu parengę tam tikrą planą, kaip būtų galima sumažinti šilumos kainas, tačiau kainos yra išskirtinė VKEKK kompetencija, ir jie tam nepritarė, kadangi reikėtų keisti nemažai poįstatyminių teisės aktų. Tokiu būdu tas planas negalės būti vykdomas, todėl reikia tęsti ir stiprinti dialogą tarp institucijų“, - ketvirtadienį po Vyriausybės pasitarimo sakė A. Sekmokas.

Pasak energetikos ministro, pokyčių būtų galima sulaukti nuo sausio 1 d., kuomet būtų galima priartėti prie sutarimo šilumos kainų klausimu.

REKLAMA
REKLAMA

„Turime nepriklausomą reguliuotoją ir privalome gerbti jo nepriklausomybę“, - pabrėžė A. Sekmokas.

Savo ruožtu Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pabrėžė, kad Energetikos ministerijos pastangos mažinti šilumos kainą buvo adekvačios.

„Kiek žinau, Energetikos ministerija padarė viską, kad Šilumos ūkio įstatymo pataisos, kurias inicijavo Prezidentė ir kurias, nors ir šiek tiek vėluodamas, patvirtino Seimas, būtų įgyvendintos. Tam yra patvirtinti visi reikalingi poįstatyminiai teisės aktai“, - žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų