REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svajojate apie didelę šeimą ir žmoną, kuri jums pagimdys būrį vaikų? Atsakymą galite rasti vien pažvelgę į moters veidą, praneša dailymail.co.uk.

Svajojate apie didelę šeimą ir žmoną, kuri jums pagimdys būrį vaikų? Atsakymą galite rasti vien pažvelgę į moters veidą, praneša dailymail.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Remiantis paskutiniais moksliniais tyrimais, tikėtina, kad moterys, turinčios ypatingai moterišką išvaizdą, norės susilaukti daugiau vaikų. Kuo švelnesni jų veido bruožai, tuo daugiau palikuonių jos tikisi turėti.

REKLAMA

Remiantis tyrimo duomenis, šeimą planuojantiems vyrams derėtų ieškoti moters, turinčios bent vieną iš šių veido bruožų: nedidelę apvalią nosį, dideles akis bei storas lūpas, mat tokios moteris paprastai trokšta mažiausiai keturių vaikų.

Šių išvadų Šv. Endriu Universiteto (University of St Andrews) mokslininkai priėjo ištyrę lytinio hormono – estrogeno lygį moters organizme, kuris, kaip manoma, sušvelnina moters veido bruožus bei puoselėja motinystės instinktą.

REKLAMA
REKLAMA

Toks tyrimas gali paaiškinti, kodėl daugelis Holivudo aktorių turi gausias šeimas, kaip antai Angelina Jolie, kuri jau turi tris įvaikintus ir tris savo vaikus.

Angelina Jolie(nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)Angelina Jolie(nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

Buvusi manekenė, Jools Oliver, su vyru Jamie Oliver augina du vaikus, o aktorė Reese Witherspoon susilaukė dviejų vaikų dar iki 27 metų.

Reese Witherspoon (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)Reese Witherspoon (nuotr. SCANPIX) (nuotr. Balsas.lt)

Mokslinis tyrimas buvo paremtas apklausa, kurios metu jaunų moterų (iki 25 metų) buvo prašoma įvardyti kiek vaikų jos norėtų susilaukti, o vėliau ištirtas estrogeno lygis šių moterų organizmuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kuo daugiau vaikų moteris nori turėti, tuo didesnis estrogeno lygis jos organizme, – tikino Šv. Endriu Universiteto profesorius Law Smith. – Tiesą sakant, patys buvome nustebinti tokių rezultatų.“

Kita vertus, estrogeno lygis nėra siejamas su amžiumi, nuo kurio moteris ketina pradėti kurti šeimą, bet pasak mokslininkų taip yra todėl, kad šiuolaikinė moteris pirmenybę teikia karjerai.

Kito eksperimento metu moterys buvo nufotografuotos ir, taip pat paprašytos įvardyti, kiek vaikų norėtų susilaukti. Vėliau gydytojas Law Smith įvertino moterų veido bruožus ir sukūrė sudėtingą moteriško veido kompoziciją.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad moteriškiausius ir švelniausius bruožus turinčios tiriamosios norėjo susilaukti kuo daugiau palikuonių, t.y. vidutiniškai daugiau nei 4 vaikų, kas, pasak žurnalo „Hormones and Behavior“, yra tris kartus daugiau nei mažiau moteriškos moters šeimyniniai lūkesčiai.

Tačiau mokslininkai nustatė, kad veido bruožai tik 20 procentų daro įtaką šeimyniniams planams, tuo tarpu kiti svarbūs veiksniai yra žmogaus auklėjimas bei finansinė padėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų