REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį priimtoje rezoliucijoje Europos Parlamentas apgailestauja dėl nuosprendžio buvusiai Ukrainos ministrei pirmininkei Julijai Tymošenko. „Jei nebus persvarstytas nuosprendis J. Tymošenko, kyla grėsmė asociacijos susitarimo pasirašymui ir jo ratifikavimui. Be to, dar labiau nutols šalies europinės perspektyvos įgyvendinimas“, – sakoma rezoliucijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Europarlamentarai vertina šį nuosprendį kaip žmogaus teisių pažeidimą bei naudojimąsi teismais, siekiant pakenkti svarbiai opozicijos politikei. Jie taip pat reiškia susirūpinimą dėl tebesitęsiančio buvusio vidaus reikalų ministro J. Lucenkos suėmimo ir dėl kitų panašių atvejų, kurie rodo demokratinių laisvių mažėjimą Ukrainoje ir polinkį naudotis valstybės institucijomis siekiant politinio keršto. Parlamentas taip pat nerimauja dėl prastėjančios žiniasklaidos laisvės padėties ir ragina Ukrainos valdžią „susilaikyti nuo mėginimų tiesiogiai ar netiesiogiai kontroliuoti šalies žiniasklaidos pranešimų turinį“, – sakoma Parlamento pranešime spaudai.

REKLAMA

EP „mano, kad neseniai atidėtas susitikimas su Ukrainos prezidentu Viktoru Janukovyčiumi būtų galėjęs suteikti puikią progą išspręsti rimtas problemas, nurodytas Ukrainos vyriausybei, ir iš naujo pradėti konstruktyvų dialogą, kurio rezultatas būtų asociacijos susitarimo parafavimas“. Europarlamentarai ragina nustatyti naują susitikimo datą iki gruodį numatyto ES ir Ukrainos vadovų susitikimo.

Savo ruožtu Parlamentas „ragina visas Ukrainos politines jėgas sąžiningai ir skaidriai diskutuoti apie politinių sprendimų priėmimo procesą“. Ne mažiau svarbu įgyvendinti Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) siūlomas rinkimų įstatymo pataisas, sakoma rezoliucijoje. Europarlamentarai dar siūlo teikti ES paramą Ukrainos teismų reformai ir įsteigti patariamąją grupę Ukrainos klausimais, kuri padėtų suderinti šios šalies įstatymus su ES teisės aktais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų