REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Amerikos Valstijų mokslininkai nustatė, kad tamsūs automobiliai naudoja 1-2 proc. daugiau kuro, nei visiškai tokie patys automobiliai, kurie nudažyti šviesiomis spalvomis. Skamba kaip kažkokia nesąmonė, tačiau tai tikrų tikriausia tiesa.

REKLAMA
REKLAMA

Esmė tame, kad šviesūs automobiliai mažiau įkaista saulėje. Pasak JAV mokslininkų, balti automobiliai absorbuoja tik 0,05 saulės spindulių šilumos, o juodi jau dvigubai daugiau – absorbavimo indeksas siekia 0,58. Tai reiškia, kad baltų automobilių šeimininkai kondicionierių įjungia gerokai rečiau, todėl šie automobiliai sunaudoja mažiau degalų.

REKLAMA

Remiantis statistiniais duomenimis, balti automobiliai šiuo metu yra populiariausi pasaulyje, jie sudaro net 21 proc. mūsų planetoje pagamintų automobilių. Antroje vietoje – juodi automobiliai. Tiesa, tai naujausios tendencijos, o anksčiau net 11 metų iš eilės populiariausi buvo sidabriniai automobiliai.

Tačiau mūsų Europoje tendencijos yra šiek tiek kitokios. Senajame žemyne populiariausi yra juodi automobiliai (26 proc.), o baltos spalvos (19 proc.) mašinos čia yra antroje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų