REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Įtariamus brakonierius spalio 25-osios naktį persekiojusius Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnus sustabdė avarija.

REKLAMA
REKLAMA

Incidentas, privertęs kontrolinį reidą vykdančius ŠRAAD pareigūnus suklusti, įvyko maždaug valanda po vidurnaktį. Tuo metu Šiaulių rajone, ties Girkautų kaimu, pastebėtas automobilis „Audi 100“.

REKLAMA

Mašinoje sėdėję asmenys, anot pareigūnų, apšviesdami prožektoriais iš visų pusių kaip tik apžiūrinėjo teritoriją. Vienas vyras laukus apšvietė išlindęs pro audinukės stoglangį.

Aplinkosaugininkams beveik nekilo abejonės, kad tokią vėlyvą valandą laukuose įtartinai besielgiantys trys vyrai — brakonieriai. Todėl, išjungus tarnybinio automobilio žibintus, pamėginta prie įtariamųjų priartėti.

Pasak ŠRAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyriausiojo specialisto Valento Vaičiūno, privažiuodami prie įtarimą keliančio automobilio jie spėję pamatyti, jog „Audi 100“ galinis numeris yra suklastotas — vidurinė raidė S bei skaičius 2 yra užklijuoti juodos spalvos lipnia plėvele.

REKLAMA
REKLAMA

Aplinkosaugininkams privažiavus prie „Audi“ bei įjungus žibintus bei šviesos signalus, įtariamieji šoko iš vietos ir nurūko. Sustabdyti bėglius pamėginę aplinkosaugininkai pasileido iš paskos.

Ties artimiausia sankryža, staigiame posūkyje, bėglių automobilis pasuko, tačiau to padaryti nespėjo aplinkosaugininkai. Jų automobilis „Mitsubishi L200“ pakibo ant kelio skardžio ir sustojo. Mašiną padėjo ištraukti į įvykio vietą iškviesti kolegos.

Šiuo metu jau yra žinoma, kieno vardu yra registruotas sprukęs automobilis „Audi 100“. Jo savininkas — medžiotojas, žinomas ir aplinkosaugininkams, ir policijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų vasarą ant šio Girkautų kaimo gyventojo krito įtariamo brakonieriavimo šešėlis. Vyras baustas ir už kelių eismo taisyklių pažeidimus. Šeimoje būta ir kriminalinių reikalų.

Artimiausiu metu šis įtariamasis dėl paskutiniojo incidento bus iškviestas į apklausą ŠRAAD-e.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų