REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gariūnų turgavietės prekiautojai suko veidą į kitą pusę klausiami apie laukiančius pokyčius – nuo kitų metų gegužės įvedamus kasos aparatus.

REKLAMA
REKLAMA

Valdžia siekia sunaikinti turgavietes paklusdama prekybos tinklų spaudimui. Ta pati valdžia ketina išguiti vietos prekiautojus ir čia įkurdinti visame pasaulyje įsitvirtinančius kinus.

REKLAMA

Tokios versijos sklando tarp Gariūnų paviljonų.

„Priešinosi tie, kurie maistu prekiauja, ir ką? Kasos aparatai yra normalu.

Žinote, yra tokia verslo taisyklė: vieni apsimeta, kad kontroliuoja, kiti – kad paiso tos kontrolės", – neslėpdamas šypsenos į klausimą, ar verslas turgavietėje visuomet skaidrus, atsakė prekiautojas, Gariūnuose dirbantis nuo 1990-ųjų.

Pritariančių Vyriausybės užmojui suvienodinti sąlygas maisto ir pramoninių prekių turgavietėms Gariūnuose reta.

REKLAMA
REKLAMA

„Kasos aparatų įvedimas – papildoma rinkliava iš mūsų. Iš savo varpinės žvelgdama suprantu viską taip: kažkas pripirko kasos aparatų, už kuriuos dabar mes turime sumokėti", – įsitikinusi Gariūnų prekiautoja Danuta.

Prekybos plotą paviljone ne vienus metus nuomojanti moteris sutiko, kad kontrolė turgavietėse reikalinga, bet ji su sutuoktiniu Ivanu prieštarauja, kad tam reikalingi kasos aparatai.

„Neteisingai mokesčiai renkami. Reikia ne aparatų. Geriau muitinė nustatytų mokestį. Įsiveži kojinių, už porą moki valstybei 5 centus, už paprastą striukę – 1 litą, už kailinę – 10 litų. Ir nebūtų nei problemų, nei kontrabandos", – aiškino Ivanas.

„Aišku, iš kur vėjas pučia – kažkas nori turgų sunaikinti.

Visur kinai juk prekiauja. Gali būti, kad kažkas iš Vyriausybės seniai sutartį sudarė ir kinus čia suleis. O mes dirbsime pas juos krovikais„, – įsivaizduojamos ateities scenarijų piešė Danuta ir Ivanas, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų