REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienį Kūno kultūros ir sporto departamentas kartu su Švietimo ir mokslo ministerija pasveikino dvidešimt šeštosios vasaros universiados prizininkus, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Sportininkams, universiadoje laimėjusiems penkis aukso, penkis sidabro ir tris bronzos medalius, taip pat jų treneriams įteikti medaliai „Už sporto pergales“, Lietuvos studentų rinktinės delegacijos vadovui įteiktas simbolinis daugiau nei 150 tūkst. litų piniginių premijų, priklausančių Lietuvos studentų rinktinei, čekis.

REKLAMA

Studentai yra išskirtiniai sportininkai, nes jie geba suderinti dvi vienodai sudėtingas veiklas – sportą ir studijas. Išsilavinimas nesunkus – jo ant pečių nešti nereikia, o sportas taip pat suteikia ne tik fizinės, bet ir dvasinės stiprybės. Platonas yra pasakęs, jog vien tik sportuodamas žmogus tampa per daug laukinis. Gerbiu jus už ryžtą ir norą visapusiškai tobulėti“, – sakė Kūno kultūros ir sporto generalinis direktorius Klemensas Rimšelis.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje sportininkus sveikino švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius, Kinijos liaudies respublikos ambasadorius Lietuvoje Mingtao Tong, Premjero sveikinimo žodžius perdavė Ministro Pirmininko konsultantas Raimundas Alekna.

Rugjūčio mėnesį Kinijoje vykusioje vasaros universiadoje du aukso medalius parvežė plaukikas Giedrius Titenis, vieną medalį dviratininkų Aleksandros Sošenko, Aušrinės Trebaitės, Eglės Zablockytės komanda, taip pat dviratininkės Vilija Sereikaitė ir Vilma Rimšaitė, sidabro medalius – bėgikas Rytis Sakalauskas, šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė, septynkovininkė Viktorija Žemaitytė, disko metikė Zinaida Sendriūtė, sunkiosios atletikos sportininkas Aurimas Didžbalis.

Bronzos medalius iškovojo bėgikė Lina Grinčikaitė, dviratininkas Tautvydas Biknius bei studentų krepšinio rinktinės komanda: Marius Valukonis, Augustas Pečiukevičius, Gediminas Orelik, Matas Sapiega, Edgaras Stanionis, Ernestas Ežerskis, Gediminas Žylė, Julius Jucikas, Mantas Kadzevičius, Mindaugas Kupšas, Osvaldas Matulionis, Darius Gvezdauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų