REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos centrinis bankas (ECB) pasirengęs toliau naudoti nestandartines priemones, kad rinkos deramai funkcionuotų, tačiau vyriausybės užduotis - kovoti su krizės priežastimis, pareiškė būsimas ECB vadovas Marijus Dragis (Mario Draghi) trečiadienį dieną.

REKLAMA
REKLAMA

ES šaltiniai antradienį pranešė, kad M. Dragis, minėdamas „nestandartines priemones“, turėjo galvoje ECB planus supirkinėti euro zonos probleminių šalių obligacijas antrinėje rinkoje.

REKLAMA

„Intervencija į skolų rinką užkerta kelią disbalanso gilėjimui, tačiau vien to nepakanka siekiant įveikti pagrindines problemų priežastis“, - pridūrė būsimas ECB vadovas.

M. Dragis, kuris kitą savaitę perima iš Žano Klodo Trišė (Jean Claude Trichet) ECB vairą, pareiškė, kad finansų valdymo sistema euro zonoje turi būti stiprinama, o krizės valdymo instrumentai - nedelsiant aktyvuoti.

Jis paragino Italijos vyriausybę įgyvendinti biudžeto taupymo priemones, suderintas rugsėjį, ir sumažinti valstybės išlaidas „sparčiai ir tiek, kiek būtina“.

Investuotojai iš viso pasaulio nekantriai laukia ES lyderių viršūnių susitikimo rezultatų. Daugelis rinkos dalyvių abejoja, ar per susitikimą bus galutinai susitarta dėl antikrizinio plano.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų