REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Per spaudos konferenciją JAV valstijoje Naujajame Džersyje buvo paskelbta apie pasirašytą dešimties metų sutartį su „Formulės-1“ valdymo kompanija FOM dėl pasaulio čempionato rengimo.

REKLAMA
REKLAMA

Valstijos gubernatorius Chrisas Christie pareiškė, kad pirmos lenktynės, kurios bus vadinamos Amerikos „Grand Prix“, vyks jau 2013 metų vasarą.

REKLAMA

Chrisas Christie: „Džiaugiuosi, kad Naujasis Džersis rengs „Formulės-1“ lenktynes, pradedant nuo 2013 metų. Pas mus atvažiuos vienos iš populiariausių ir ryškiausių sporto disciplinų pasaulyje. Lenktynės vyks miesto trasoje, kurios ilgis 5,1 km, įrengtoje esamose gatvėse. Žmonės iš viso pasaulio galės atvažiuoti į Naująjį Džersį ir pamatyti šią unikalią ir įdomią trasą.“

5,1 km žiedą planuojama įrengti palei Hudsono upę, panaudojant esamus miesto greitkelius: projektą sukūrė Hermano Tilkeso konstruktorių biuras. Etapo organizatoriais taps buvęs lenktynininkas, o dabar televizijos kompanijos vadovas Leo Hindery kartu su savo patėviu Humpy Wheeleriu, žinomu Amerikos NASCAR serijos organizatoriumi.

REKLAMA
REKLAMA

Tavo Hellmundas, JAV GP, kuris įtrauktas į 2012 metų čempionato kalendorių, organizatorius palaikė idėją rengti dar vienas Šiaurės Amerikos lenktynes: „Norėčiau pasveikinti Leo ir jo komandą, nes žinau, kiek jie įdėjo padangų, kad šis projektas taptų realybe. Prieš kelis metus buvau toje vietoje, kur planuojama rengti lenktynes, ir iš karto buvo aišku, kad tai perspektyvi sritis.

Labai džiaugiuosi už Rytų pakrantę, o pareiškimas, padarytas antradienį, tapo dar vienu patvirtinimu, kad Didžiojo Prizo rengimo projektas gali būti ekonomiškai įmanomas, gali atkreipti publikos dėmesį ir atnešti šiam regionui finansinę naudą ir tam tikrą prestižą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujasis Džersis ir Teksasas, kuriuos skiria tūkstančiai mylių, siūlo sirgaliams unikalią ir labai skirtingą patirtį: esmė ne tik padidinti Formulės 1 populiarumą JAV, bet taip pat padidinti globalų šio sporto patrauklumą.“

Tačiau š informacija kol kas nebuvo patvirtinta oficialiai „Formulės-1“ vadovybės. Žinoma tik, kad Bernie Ecclestonas nedalyvavo konferencijoje Naujajame Džersyje, nes jau buvo pakeliui į Indiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų