REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šios savaitės išvykos į Rusiją metu Lietuvos ledo ritulio klubas „Baltica“ sužaidė tris mačus su OGI klubu ir patyrė du pralaimėjimus bei iškovojo vieną pergalę, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos komandos vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas komentuodamas išvykoje patirtas komandos nesėkmes, pagrindine pralaimėjimų priežastimi įvardino gaunamas per dideles baudos minutes.

REKLAMA

„Kaip pašalinimas – taip įvartis į mūsų vartus. Galima ginčytis dėl kai kurių teisėjo sprendimų, tačiau nereikia duoti preteksto išvaromam iš aikštelės. Per pirmuosius du kėlinius mūsų ledo ritulininkai į vartus ritulį metė žymiai dažniau nei varžovai, bet OGI vartininkas žaidė tiesiog puikiai. Prieš paskutinį kėlinį pirmavome 4:2 ir atrodė, jog pergalė jau arti, bet per paskutines 20 žaidimo minučių ją iš savo rankų paleidome“, – konstatavo D. Medvedevas.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltica“ strategas teigė, jog tai buvo stipriausias varžovas, su kuriuo iki šiol teko žaisti. Pasak jo, OGI ritulininkai yra individuliai labai stiprūs, techniški bei gerai kontroliuoja ritulį.

Vilniaus „Baltica“ vakarykštėse rungtynėse nusileido OGI rezultatu 5:6 (2:1, 2:1, 1:3, 0:1), sekmadienį šventė dramatišką pergalę, kurią pasiekė po pratęsimo ir baudinių serijos rezultatu 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 1:0), tuo tarpu, šeštadienio susitikimą pralaimėjo rezultatu  2:3 (0:1, 1:1, 1:1).

Nepaisant patirtų pralaimėjimų, Vilniaus klubas išlieka žemyninės jaunimo ledo ritulio lygos (MHL) Vakarų diviziono lyderiu, o komandos kapitonas Vadimas Chvolesas tapo rezultatyviausiu žaidėju joje. Po vakarykščių varžybų V. Chvoleso sąskaitoje yra 18 taškų. Per 12 žaistų rungtynių šis 21 metų puolėjas pelnė jau 10 įvarčių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas „Baltica“ pirmojo penketuko puolėjas Leonidas Kozlovas pakilo į trečiąją snaiperių klasifikacijos poziciją – jo sąskaitoje 17 taškų (8 įvarčiai ir 9 perdavimai). Snaiperių sąraše V.Chvolesas su 10 įvarčių yra antras. Jis nusileidžia tik Neftekamsko „Batyr“ klubo puolėjui Andrejui Charlamovui, varžovų vartininkus „nuginklavusiam“ 12 kartų.

„Baltica“ rungtynių akimirka (nuotr. Organizatorių)„Baltica“ rungtynių akimirka (nuotr. Organizatorių)

MHL B grupės pirmenybių Vakarų diviziono lentelė:

V. Klubas                                             R.            Įv.           Tšk.

REKLAMA

1. „Baltica“ (Lietuva)                       12           51:35     24

2. „Dizelist“ (Rusija)                         11           39:27     21

3. OGI (Rusija)                                   9              30:21     20

REKLAMA

4. „Zelenograd“ (Rusija)                9              36:33     15

5. „Juniors“ (Latvija)                       12           38:49     13

6. „Klin“ (Rusija)                               8              23:26     9

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. „Prizma-Riga“ (Latvija)            9              18:44     3

Antradienį „Baltica“ grįžta namo, kur netrukus sužais net šešias rungtynes iš eilės. Vilniaus Pramogų arenoje komanda susitiks su dviem Rusijos klubais: lapkričio 2, 4, 5 d. dvikovos su Klino „Klin“ ir lapkričio 10, 12, 13 d. – su Penzos „Dizelist“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų