REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo nariai Edvardas Žakaris ir Valerijus Simulikas kreipėsi į Vyriausybę, kad ši, perimdama savo žinion Šiaulių industrinį parką, kartu prisiimtų ir Šiaulių miesto savivaldybės įsipareigojimus bankams. Šiaulių miesto savivaldybė Industriniam parkui steigti iš bankų yra pasiskolinusi per 22 milijonus litų.

REKLAMA
REKLAMA

„Šią vasarą Ūkio ministerija pasiūlė Šiaulių miesto savivaldybei perduoti Industrinį parką valstybei. Valstybė Šiaulių industriniame parke steigtų laisvąją ekonominę zoną. Analogiškų pasiūlymų yra sulaukusios visos savivaldybės, įkūrusios industrinius parkus. Ūkio ministerija planuoja per metus į kiekvieną laisvąją ekonominę zoną pritraukti bent po 1–2 stambius investuotojus“, – sako Seimo narys E. Žakaris.

REKLAMA

Rugpjūčio 25 dieną Šiaulių miesto taryba nusprendė pritarti Ūkio ministerijos siūlymui steigti laisvąją ekonominę zoną. Tai reiškia, kad Savivaldybė sutinka perduoti valstybei Industrinį parką, kuris iki šiol taip ir nesulaukė investuotojų dėmesio, nors į jį jau investuota per 40 milijonų litų Europos Sąjungos, valstybės ir Savivaldybės lėšų.

Seimo nariai E. Žakaris ir V. Simulikas iš esmės pritaria Savivaldybės sprendimui atsisakyti Industrinio parko, bet su sąlyga, kad valstybė prisiima Savivaldybės įsipareigojimus bankams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų