REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Kaimo reikalų komitetas pritarė Administracinių teisės pažeidimų kodekso kai kurių straipsnių pakeitimo projektui, kuriuo siūloma sugriežtinti sankcijas už žemės apleidimą ir nesiėmimą apsaugos priemonių su augalų kenkėjais ir ligomis.

REKLAMA
REKLAMA

Šis komitetas taip pat pritaria siūlymui sugriežtinti žemės ūkio produktų tiekėjų atsakomybę už žemės ūkio produktų saugos, kokybės, ženklinimo ir apskaitos reikalavimų nesilaikymą.

REKLAMA

Trečiadienį Seimo Kaimo reikalų komitetas, apsvarstęs Europos Parlamento ir Tarybos reglamento projektą dėl galvijų elektroninio identifikavimo, pritarė Lietuvos pozicijai, kad būtų taikoma savanoriška elektroninė galvijų identifikavimo sistema.

Priėmus šį teisės aktą, galvijus būtų galima ženklinti įprastiniais dviem ausies įsagais (dabartinė sistema) arba vienu įprastiniu matomu ausies įsagu ir vienu elektroniniu identifikatoriumi.

Parlamentarai tikisi, kad tokia sistema leistų greičiau ir tiksliau nustatyti atskirų gyvūnų kodus ir juos tiesiogiai įtraukti į duomenų apdorojimo sistemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų