REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė Estijos prokuratūra nutraukė tyrimą šalies piliečio Michailo Gorškovo atžvilgiu. Jis buvo kaltinamas dalyvavimu nužudant 3 000 žydų Slucko mieste Antrojo pasaulinio karo metu, praneša RIA Novosti. Byla buvo nutraukta dėl to, kad nebuvo iki galo įmanoma nustatyti tariamo nusikaltėlio asmenybės.

REKLAMA
REKLAMA

Ieškodamas įrodymų, kad Michailas Gorškovas dalyvavo žudymuose, Estijos prokuratūra aptiko duomenis, kad žudymuose galėjo dalyvauti visai kitas Gorškovas, kuris taip pat galėjo tarnauti nacių policijoje Baltarusijoje karo metu. Dėl įrodymų trūkumo Gorškovo bylą teko nutraukti.

REKLAMA

88 metų Michailas Gorškovas yra įtrauktas į ieškomiausių nacių nusikaltėlių dešimtuką, kurį 2008 metais sudarė Simono Wiessentalio centras. Pasak šios organizacijos, Gorškovas dalyvavo žydų žudymuose Slucko gete 1943 metais, o taip pat galėjo dalyvauti ir kitoje panašioje operacijoje 1942 metais

Wiessentalio centras sukritikavo tokį Estijos valdžios sprendimą. „Estijos atsisakymas teisti Gorškovą – vienas iš daugelio pastarųjų žlugusių bandymų Estijoje teisti nacių nusikaltėlius“, – pareiškė centro direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Iš dešimties nacių nusikaltelių, 2008 metais įtrauktų į ieškomiausių dešimtuką, per pastaruosius pusantrų metų trys mirė, dar du buvo nuteisti, praneša Lenta.

Taip pat skaitykite:

Vokietijoje atsinaujina nacių karo nusikaltėlių paieška

JAV deportuos paskutinį nacių nusikaltėlį

Vokietija atnaujina tyrimus dėl nacių mirties stovyklų sargų

Mirė labiausiai ieškomas nacių nusikaltėlis S. Kepiras

8 žiauriausi genocidai pasaulio istorijoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų