REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šiandien, spalio 26 d. pavakarę Plungės kapinėse amžino poilsio atguls Nepriklausomybės Akto signataras, penktosios vyriausybės Ministras Pirmininkas (1992–1993 m.), Lietuvos pramonininkų konfederacijos vadovas Bronislovas Lubys.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 16:00) Iš Jonavos laidotuvių eskortas vyko į Plungėje esančias kapines, kuriose šiuo metu laidojamas  B. Lubys. Kapinėse jau laukė didžiulė žmonių minia, mokiniai laikė rankose žvakutes.

REKLAMA

Laidotuvėse dalyvauja premjeras A. Kubilius, kuris sakys atsisveikinimo kalbą. Po laidotuvių šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje bus aukojamos  šv. Mišios.

(Papildyta 14:04) Laidotuvių procesija, lydima Policijos  pajudėjo Plungės link. Pakeliui į Plungę, procesija sustojo Jonavoje, kur su velioniu atsisveikinti galėjo miestiečiai. Šiame mieste B. Lubys pradėjo savo karjerą, čia įsikūrusi pagrindinė „Achemos grupės“ įmonė „Achema“.

REKLAMA
REKLAMA

Netoli „Achemos“ gamyklos visus pasitiko kelių šimtų žmonių minia su gėlėmis.

13 val. kolona įvažiavo į „Achemos“ teritoriją,  kurioje penkioms minutėms įsijungė avarinė gamyklos garso sirena.

Kolonai  pajudėjus iš Jonavos, ją lydėjo velionį pagerbti norintys asmenys.

(Papildyta 12:07) Į paskutinę kelionę  iš Lietuvos mokslų akademijos salės Vilniuje į gimtąją Plungę karstas su velionio palaikais išlydėtas 11 val.

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė dalyvavo atsisveikinimo su velioniu Bronislovu Lubiu ceremonijoje. Jie pareiškė užuojautą veliono žmonai ir dukrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Laidotuvių procesiją išlydėjo ir karstą pašventino Vilniaus arkikatedros bazilikos klebonas Robertas Šalaševičius. B. Lubio karstą nešė Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai, kuriuos Gedimino prospekte pasitiko Lietuvos kariuomenės orkestras.

Pakeliui į Plungę laidotuvių procesija sustos Jonavoje, pagrindinėje „Achemos grupės“ įmonėje „Achema“.

„Ketinama užvežti velionio karstą į jo vadovautą įmonę, nuo kurios viskas prasidėjo ir išaugo iki koncerno. Ten bus apsuktas garbės ratas,  įjungtos sirenos. Taip gamykla ir įmonės darbuotojai atsisveikins su savo vadovu“, – sakė Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius.

REKLAMA

Anot mero, taip pagerbti ilgametį įmonės vadovą ir patiems su juo atsisveikinti sumanė „Achemos“ generalinis direktorius Jonas Sirvydis.

Bronislovas Lubys trečiadienį lydimas į paskutinę kelionę. (nuotr. Elta)Bronislovas Lubys trečiadienį lydimas į paskutinę kelionę. (nuotr. Elta)

„Aš manau, kad dauguma bus „Achemos“ darbuotojai, kurių yra apie 1000. Bet kviečiame ir kitus norinčius pagerbti velionį Jonavos žmonės. Vieni tikriausiai atsisveikins  pakeliui, o kiti prisijungs prie atsisveikinančių įmonėje. Bet manau, kad dauguma susirinks prie „Achemos“, – sakė Jonavos meras.

REKLAMA

Jo teigimu, į „Achemą“ procesija su B. Lubio palaikais atvažiuos nuo Ukmergės pusės, o iš „Achemos“ suks link Karmėlavos.

Pakeliui iš Vilniaus į Jonavą „Achemos“ generalinis direktorius J. Sirvydis „Balsas.lt“ sakė, kad įmonėje laidotuvių procesijos laukiama apie 12.30 val.

Bronislovas Lubys trečiadienį lydimas į paskutinę kelionę. (nuotr. Elta)Bronislovas Lubys trečiadienį lydimas į paskutinę kelionę. (nuotr. Elta)

„Visi juk negalėjo atvažiuoti į Vilnių. Tikiuosi, kad įmonėje susirinks daug žmonių, nes visi, su kuriais kalbėjau, sakė, kad nori atsisveikinti su vadovu. Įjungti sirenas buvo mano mintis, o žmonės jau patys rūpinosi gėlėmis, žvakutėmis“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

J. Sirvydis sakė, kad „Achemoje“ laukiami visi jonaviečiai.

„Mes norime pagerbti savo vadovą, didį žmogų. Ir visi žmonės galės su juo atsisveikinti, ne tik gamykloje dirbantys, bet ir visi jonaviečiai“.

Vakar Jonavoje Skarulių bažnyčioje buvo laikomos Šv. mišios už velionį.

„Neatsitiktinai pasirinkome šią bažnyčią. Tai kultūros paveldo objektas, ir „Achemos“ prezidentas buvo jos fundatorius, rėmė ją tvarkant ir prižiūrint. Ši bažnyčia yra arčiausiai „Achemos“, ir B. Lubys pats mėgo joje lankytis“, –  pasakojo Jonavos meras.

REKLAMA

-------------------------------------------------------------

Antradienį Anapilin išėjusį B. Lubį atsiųsdama vainiką pagerbė Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Su vienu iškiliausių šalies verslininkų atsisveikino Seimo Pirmininkė Irena Degutienė, kiti aukščiausi šalies vadovai.

Velioniui B. Lubiui pastarosiomis dienomis sudie tarė dabartiniai parlamentarai ir Vyriausybės nariai, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo nariai, ekspremjerai bei ankstesnių vyriausybių nariai, politinių partijų atstovai, diplomatai, verslo partneriai ir paprasti žmonės.B. Lubys netikėtai mirė sekmadienį Druskininkuose. Verslininko mirties priežastis, kaip nustatė teismo medicinos ekspertai, išeminė širdies liga. Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja R. Dirsienė žiniasklaidą informavo, kad ant mirusiojo kūno ekspertai nerado nei vidinių, nei išorinių sužalojimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų