REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spaudos konferencijoje Seimo LSDP frakcijos narė Birutė Vėsaitė kritikavo Energetikos ministerijos planus padidinti elektros kainą 1 centu. Pasak politikės, nėra aišku, kokiems tikslams tai yra daroma. B. Vėsaitės neįtikino ministro paaiškinimas, neva šios lėšos bus skiriamos elektros tiekimo saugumui palaikyti  ir rezervui užtikrinti, kadangi  praėjusių metų patirtis rodo, jog tokios lėšos nėra reikalingos.

REKLAMA
REKLAMA

„Tikrai nesuprantama, kodėl reikia kelti elektros kainą dar vienu centu. Jeigu energetikos ministras Arvydas Sekmokas pasakytų atvirai Lietuvos žmonėms, kad šitų lėšų reikia papildomai elektros jungties su Švedija statybai ar naujų Visagino atominės elektrinės konsultantų samdymui ar jos statybai, tai būtų suprantama“, – kalbėjo B. Vėsaitė.  Jos teigimu, to nėra daroma. Ir  politikai, ir Lietuvos visuomenė „iš Energetikos ministerijos patiria informacijos badą“. „Taip nedera elgtis nei su Lietuvos Respublikos Seimu, nei su Lietuvos gyventojais“, – įsitikinusi Seimo LSDP frakcijos narė.

REKLAMA

Juo labiau, kad 2010 ir 2011 metų patirtis rodo, kad viešuosius interesus atitinkančios paslaugos (VIAP) kaina, anot Seimo narės B.Vėsaitės, buvo pernelyg aukštai užkelta, Elektrėnų elektrinei arba Lietuvos elektrinei teikiama kvota buvo pernelyg aukšta, o „Lietuvos energija“ spekuliavo ne savo pagaminta energija, supirkdama iš Baltarusijos po 15 cnt. už kilovatvalandę, o perpardavinėdama už gerokai aukštesnę kainą.

„Dar sykį pabrangus dujoms, Lietuvos elektrinėje pagamintos elektros energijos kaina dar labiau kyla,  todėl nėra suprantama, kodėl taip ženkliai yra daromas nuostolis Lietuvos gyventojams? – klausė B. Vėsaitė. – Elektros energijos pabranginimas vienu centu duoda nei daug nei mažai – apie 100 milijonų litų.“

Seimo narė B. Vėsaitė tikisi viešo ministro A. Sekmoko paaiškinimo, kokiems konkretiems tikslams tai yra daroma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų