REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga pareikalavo iš Italijos premjero Silvio Berlusconio sparčių ekonominių reformų, tačiau šalies vyriausybės nuomonės dėl siūlomų priemonių išsiskyrė.

REKLAMA
REKLAMA

Europos lyderiai, vadovaujami Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy, pareikalavo iš S. Berlusconio pateikti konkrečius planus dėl ekonomikos augimo spartinimo ir didžiulės šalies skolos mažinimo per trečiadienį vyksiantį viršūnių susitikimą Briuselyje.

REKLAMA

Ir vis dėlto pirmadienį per Italijos vyriausybės posėdį nebuvo pritarta nė vienam siūlomam planui, nes S. Berlusconio šalininkai iš Šiaurės Lygos vėl atsisakė palaikyti siūlymą ilginti pensinį amžių iki 67-erių metų.

Antradienį koalicijos lyderiai dalyvavo keliuose susitikimuose Romoje. Per juos transporto ir infrastruktūros ministras Altero Matteolis pranešė, kad šalies vyriausybei gresia subyrėjimas, nes neprieinama vieningos nuomonės dėl pensinės reformos.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu pagausėjo gandų, esą vyriausybei gresia subyrėjimas anksčiau, nei baigsis S. Berlusconio valdymo kadencija 2013 metais.

Italijoje skolų krizė įsismarkavo, nes investuotojai abejoja dėl vyriausybės sugebėjimo kontroliuoti šalies įsiskolinimą, siekiantį 1,8 trln. eurų.

S. Berlusconis ūmiai sureagavo į Prancūzijos ir Vokietijos reikalavimus, savo pareiškime pažymėdamas, kad jokia Europos šalis neturi teisės mokyti savo kolegų.

Italijos finansų ministras Giulio Tremontis pažadėjo parengti reformų programą, į kurią būtų įtraukti tokie punktai, kaip kova su korupcija, valstybės pajamų didinimas per privatizaciją ir naują turto mokestį.

Reformų programos, galinčios pagyvinti sustingusią šalies ekonomiką, patvirtinimas ne kartą buvo atidedamas dėl nuomonių skirtumų vyriausybėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų