REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį priimtoje rezoliucijoje Europos Parlamentas ragina ES šalis didinti paramą vienišoms motinoms, kad jos lengviau gautų būstą, įgytų kvalifikaciją bei įsidarbintų. Taip pat siūloma pagerinti jaunų moterų lytinį švietimą, kad sumažėtų nepageidaujamo nėštumo atvejų, praneša Parlamento spaudos tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Vienišos motinos turėtų gauti valstybės paramą būstui, taip pat pirmenybę nuomos laukimo sąrašuose, sakoma rezoliucijoje. Joje dar raginama teikti mokesčių lengvatas vienišiems tėvams, taip pat paskatas įmonėms įdarbinti vienišus tėvus bei darbo vietoje steigti vaikų priežiūros įstaigas. ES valstybės turėtų padėti vienišoms motinoms steigdamos „šeimos centrus“, kurie teiktų laikino apgyvendinimo, konsultavimo ir švietimo paslaugas, priduria europarlamentarai.

REKLAMA

Jaunos nėščios moterys turi turėti galimybę tęsti studijas, įgyti kvalifikaciją ir įsidarbinti, sakoma rezoliucijoje. Šiam tikslui raginama teikti Europos socialinio fondo ir valstybių paramą, kad galima būtų skirti specialias stipendijas vienišoms motinoms, nesvarbu ar jos būtų nesusituokusios, našlės ar išsiskyrusios.

Siekiant sumažinti nepageidaujamo nėštumo atvejų, svarbu šviesti jaunas moteris ir teikti joms informaciją apie seksualines ir reprodukcines teises, pažymi Parlamentas. Europarlamentarai taip pat ragina numatyti specialius kursus, kuriuose jaunos vienišos motinos bei tėvai išmoktų auginti vaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų