REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis prašo Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo Žydrūno Plytniko viešai pateikti statistinius duomenis, kurios partijos buvo finansuojamos iš viešuosius pirkimus laimėjusių įmonių bei kokios įmonės, finansavusios politines partijas, laimėjo stambius viešuosius pirkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kreiptis į Ž. Plytniką paskatino jo pateikta informacija apie tai, jog per šešerius metus politines partijas 24 milijonais litų parėmusios įmonės laimėjo beveik pusę tais metais organizuotų viešųjų pirkimų, kurių bendra vertė siekia 21 mlrd. litų.

REKLAMA

Pasak Krikščionių partijos frakcijos Seime seniūno V. Žiemelio, tokie teiginiai meta šešėlį visoms Lietuvos politinėms partijoms bei kelia įtarimų ne tik dėl politinių partijų ir politinių kampanijų finansavimo skaidrumo, bet verčia abejoti ir viešųjų pirkimų skaidrumu.

Kaip ELTA jau skelbė, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Kęstas Komskis nutarė kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši pradėtų tyrimą dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų, susijusių su politinių partijų rėmėjais.

Anot komisijos pirmininko, informacijos, jog per keletą metų politines kampanijas 24 milijonais parėmusių įmonių laimėjo kone pusę viešųjų pirkimų konkursų už beveik 21 milijardą litų, turėtų pakakti, kad būtų imtasi konkrečių veiksmų šioms aplinkybėms išsiaiškinti ir pagaliau užkirsti kelią galimiems stambiems korupcijos atvejams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų