REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė toliau ketina griežtinti verslo liudijimų išdavimo tvarką ir leisti jais naudotis užsiimant tik tomis veiklomis, kurios susijusios su galutiniu vartojimu. Pasak finansų ministrės Ingridos Šimonytės, padaryti nežymūs pakeitimai veiklų, galimų pagal verslo liudijimus, sąraše, tačiau esminės siūlymo nuostatos išlieka – didmeninė prekyba pagal verslo liudijimus nebebus galima.

REKLAMA
REKLAMA

„Pats veiklų sąrašas yra keičiamas minimaliai, siaurinamos veikos, susijusios su statybomis ir patalpų nuoma. Siūloma įtvirtinti principines nuostatas, kad verslo liudijimas yra skirtas veiklai su galutiniais vartotojais, t. y. namų ūkiais. Tai vienas dalykas. Antras yra tai, kad didmeninė prekyba, turint verslo liudijimą, yra negalima. Tai nereiškia, kad žmonės, kurie atlieka tam tikrus darbus, esančius verslo liudijimų sąraše, arba kurie prekiauja su kitais verslo subjektais, neturės galimybės to daryti. Galimybė tą daryti kaip buvo, taip ir bus, tačiau tas pajamas reikės deklaruoti (...) ir sumokėti ne fiksuotą, o nuo pelno apskaičiuotą pelno mokestį“, – antradienį po Vyriausybės pasitarimo kalbėjo finansų ministrė.

REKLAMA

I. Šimonytė pažymėjo, kad fiksuota mokesčių suma ir verslo liudijimas galioja tik tada, kai yra prekiaujama ar atliekamos paslaugos galutiniam vartotojui. Perpardavimo ar subrangos atveju teks mokėti 5 proc. gyventojų pajamų mokestį.

Primename, kad liepos mėnesį Vyriausybė pateikė siūlymus įvesti naują verslo liudijimų išdavimo tvarką ir palikti jį tik tam tikroms veikloms ir išskirtinai su galutiniu vartotoju. Pasak finansų ministrės, tais atvejais, kai tektų dirbti su juridiniais asmenimis, o ne galutiniais vartotojais, tektų sudaryti sutartis.

„Tokiu atveju nėra problemos sudaryti civilinę sutartį, apskaičiuoti išmokėtas sumas todėl, kad įmonei ar įstaigai reikia turėti įsigijimo dokumentą, vadinasi, visos šitos pajamos yra labai tvarkingai apskaitomos. Neretai verslo liudijimu bandoma pridengti darbo santykius ar kitą samdą, tokių galimybių neturėtų būti“, – teigė I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų